Ny podcast taler med landets bedste forskere
Med usynlig tråd er vores samfund vævet sammen af videnskabelige opdagelser, nærmest, uden at vi lægger mærke til det. Det forsøger podcasten 'Grundtanker' at stille skarpt på. © Foto: Videnskabernes Selskab
Videnskabernes Selskab er netop gået i luften med de tre første episoder af podcasten ”Grundtanker”, hvor lytterne kan komme tættere på forskerne og deres arbejde.
Der er godt nyt til folk, der er på udkig efter nye oplevelser til ørerne i corona-efteråret.
Videnskabernes Selskab har netop udgivet de første tre episoder af en ny podcast ved navn 'Grundtanker'. Her fortæller fremtrædende forskere om deres videnskabelige resultater, og om hvordan de medvirker til at skabe det moderne samfund.
Vært på programmet Kristoffer Frøkjær håber, at 'Grundtanker' både kan servere gode historier og samtidig gøre folk mere bevidste om forskningens betydning.
”Vi forsøger at bygge bro mellem det liv, vi mennesker lever, og de grundlæggende videnskabelige opdagelser og tanker gennem tiden og idag, der har gjort det muligt”, forklarer Kristoffer Frøkjær som er tidligere videnskabsjournalist og vært på P1.
I dag er han kommunikationschef i Videnskabernes Selskab.
Vi tager ud til mosehullet, der er fyldt med DNA, ind forbi folketingets magtfulde korridorer eller forbi vindmøllerne, der skaber grøn energi, mens de drejerKristoffer Frøkjær
Ud i Virkeligheden
Ifølge Kristoffer Frøkjær er 'Grundtanker' anderledes end andre videnskabspodcast. Værten tager nemlig ud i det samfund, som hviler på videnskablige opdagelser.
”Vi adskiller os måske fra andre podcasts ved at tage ud til mosehullet, der er fyldt med DNA, ind forbi folketingets magtfulde korridorer eller forbi vindmøllerne, der skaber grøn energi, mens de drejer”, forklarer han.
De tre første afsnit er allerede udgivet med deltagelse af DNA-forsker Eske Willerslev, professor i retsvidenskab Mikael Rask Madsen og Anja Boisen, DTU-professor i Nanoteknologi. Yderligere fem udsendelser er på vej.
Ifølge den nye præsident for Videnskabernes Selskab, Marie Louise Nosch, er 'Grundtanker' blevet udviklet som en del af selskabets mission om at skabe øget interesse for forskningen.
”Videnskabsformidling er mere aktuel end nogensinde i disse tider, hvor alle forventer, at løsningen af coronakrisen eller klimakrisen kommer fra netop videnskaben”, siger Marie Louise Nosch i forbindelse med lanceringen.
”Grundtanker” ligger på alle gængse platforme, fx Spotify og Itunes. Hvert afsnit varer mellem 45 og 60 minutter. Fjerde afsnit kan høres fra den 5/11.