Spring menu over
Dansk Magisterforening

Her er Danmarks bedste tutorer: Gjorde det sejt at sige nej til alkohol

Tutorholdet for HAB-E 44.3 på RUC er årets vindere af Tutorprisen © Foto: Dansk Magisterforening

Del artikel:

Danmarks bedste tutorhold kommer fra RUC og studerer i øjeblikket på den humanistiske bachelor. De har vundet Tutorprisen 2019 for at lave et engagerende rusforløb med respekt for de nye studerendes egne grænser

Danmarks bedste tutorer er fundet.

En gruppe af rusvejledere for holdet HAB-E 44.3 på RUC's humanistiske basisuddannelse har netop modtaget Tutorprisen 2019. Prisen uddeles af Dansk Magisterforening og Magistrene Studerende på baggrund af nomineringer fra de studerende selv. 

”Vores tutorer har været fuldstændig fantastiske, og lagt meget mere arbejde i det, end man nogensinde turde håbe eller forvente. De har været i øjenhøjde med os hele vejen, og fundet den perfekte balance mellem at vejlede, og være vores kommende med-studerende", lyder det fra en af tutorholdets studerende, Emma Lynggaard Thorning.

"De har givet mig lysten til at ligge energi og kræfter i mit studie, fordi jeg kan se hvor engagerede de er, og hvor meget man kan få ud af det sociale på en uddannelse”, skriver hun om årets vindere på Facebook. 

"Man fik overskredet sine grænser på sine egne præmisser og de har formået at holde et skyhøjt energiniveau, der virkelig hypede os selv på de dage, hvor man var lidt træt"

Nicolai Clarin Vaagensø, ny studerende

Tutorerne selv havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at de kunne vinde prisen, siger en af tutorerne for HAB-E 44.3, Selma Sandberg Schmidt

”Hvis man tænker på, at det er en national pris for hele landet, så er det jo fuldstændig sindssygt at vinde den. Vi har snakket lidt om den, men det virkede utrolig fjernt at skulle vinde den, så vi er virkelig glade og virkelig overvældede”, siger hun.

Hun fortæller, at tutorholdet har lagt stor vægt på, at introtiden skulle være på de nye studerendes egne præmisser.

”Vi kørte med et slogan, der hed: ”Nej er sejt”. Vi havde stort fokus på i vejledningen, at det er sejt at markere en grænse. Det kunne eksempelvis være at sige, at man ikke drikker i aften. Der var flere russere efter vejledningen, der sagde, at de ikke var typerne, der havde lyst til at drikke sig helt i hegnet, og at det derfor var fedt, at vi havde lagt så meget fokus på det", siger Selma Sandberg Schmidt.

Ronja Rose Ravnskov, forkvinde for DM studerende, begrunder valget af årets vindere med, at tutorerne ikke bare har givet de studerende en god start, men også givet dem større lyst til at studere.

”Vi har kigget alle nomineringerne igennem, og der er rigtig mange gode. Noget af det, vi har bidt mærke i er, at de har været gode eksempler, som giver de nye studerende lyst til at engagere sig i studiet. De har formået at gøre det muligt for de nye studerende at overskride deres grænser på egne præmisser", siger Ronja Ravnskov.

"Der var altid smil, sjov og ballade under introtiden og man fik hurtigt et virkelig tæt forhold til vejlederne. Jeg er super glad for at kunne kalde dem mine venner nu "

Emilie Jeppesen, ny studerende

Tutorprisen

Dansk Magisterforening uddeler hvert år Tutorprisen.

Vinderen af den nationale tutorpris får 10.000 kroner og uddeles til de tutorer, der har gjort det ekstra godt i forbindelse med introforløbet. Derudover findes der lokale vindere på Danmarks største universiteter. De får hver 2500 kroner.

Her er alle årets vindere:

RUC (landsvindere): Tutorerne på 44.3 HAB E
AU: Molekylærbiologi
AAU: Psykologi
KU: Litteraturvidenskab
SDU: Audiologopædi