Dansk Magisterforening

Medlemmer vælter ledelsen efter internt opgør i LGBT Danmark

© Benson Kua

Del artikel:

Et flertal af medlemmer væltede søndag aften den siddende ledelse i LGBT Danmark ved en ekstraordinær generalforsamling. Foreningen har nu fået ny forperson, generalsekretær og landsledelse.

Den gamle topledelse i LGBT Danmark blev søndag afsat efter et mistillidsvotum ved en ekstraordinær generalforsamling i København. 

Det skriver foreningen på sin Facebookside.

Et større antal medlemmer end forventet var mødt op til forsamlingen, som var trumfet igennem af 56 medlemmer med henblik på at afholde nyvalg til landsledelsen.

LGBT Danmarks nye forperson Ask Ulrich Petersen forklarer til Politiken, at den nu tidligere forperson og generalsekretær har gjort det, de kunne, men at et flertal af de fremmødte, inklusiv ham selv, ville en anden vej.

»Det har været rigtig svært for minoriserede grupper i lgbt-miljøet. De har haft svært ved at se sig selv repræsenteret i foreningen, og sådan skal det ikke være. Derfor valgte jeg at stemme for et mistillidsvotum af den forhenværende ledelse«, siger han. 

En splittet forening

I starten af maj fortalte en af generalforsamlingens initiativtagere, Susanne Branner Jespersen, til Magisterbladet, at indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling var kulminationen på et længere forløb, hvor der har været stor frustration i LGBT Danmarks sekretariat med landsledelsen, som ifølge hende har været med til at skabe et uholdbart arbejdsmiljø.

Hun forklarede ligeledes, at mange har ikke følt sig repræsenteret af den nuværende struktur og sammensætning og derfor har meldt sig ud af foreningen.

LÆS OGSÅQ&A med LGBT Danmarks tidligere forperson Peder Holk Svendsen.  

På generalforsamlingen blev Susanne Branner Jespersen udnævnt til ny generalsekretær i LGBT Danmark.

’Jeg er ydmyg overfor opgaven, der venter, og jeg er stolt over al den opbakning og tillid, som store dele af LGBT+ miljøet har vist os. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med det nye hold, der i dén grad afspejler vores miljø i al dets mangfoldighed. Jeg er glad for at alle de stemmer, der var på det ekstraordinære landsmøde i går også er repræsenteret i den nye Landsledelse. Jeg ser frem til at bygge bro og dyrke fællesskaber’, skriver hun på foreningens Facebookside.

Også forperson Ask Ulrich Petersen vil nu arbejde for at genopbygge fællesskabet i foreningen. Han forklarer, at planen er, at den nyindsatte ledelse skal fungere frem til den almindelige generalforsamling i november.

»Så vi har et organisatorisk intermezzo, hvor vi skal sikre ro til vores ansatte og gå i gang med den plan, vi har lagt. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at vi forsøger at samle den splittelse, der alt andet lige er opstået nu«, siger Ask Ulrich Petersen til Politiken.

På LGBT Danmarks Facebookside er det blevet offentliggjort, at Lorraine Hayles, Miguel Obradors, Jackie Vesterhaab Kristensen, Susanne Branner Jespersen (generalsekretær); Anna Wandel-Petersen, Ask Ulrich Petersen (forperson); Kenneth Engberg, Jax Jakshøj, Mikkel Ray Christensen udgør den nye landsledelse.