Spring menu over
Dansk Magisterforening

Udflytning: Sådan hjælper DM de berørte medlemmer

Camilla Gregersen

© Jacob Nielsen

Del artikel:

Når regeringen i dag præsenterer en plan for flytning af en række statslige arbejdspladser, vil det berøre en del magistre. Derfor har Dansk Magisterforening gjort et beredskab klar til at hjælpe med at håndtere processen bedst muligt.

Senere i dag præsenterer regeringen planen for anden runde af flytninger af statslige arbejdspladser. 1.824 ansatte skal flytte eller får opsagt deres stilling, hvilket naturligvis kan få stor betydning for de berørte medarbejdere.

DM har derfor lagt en plan for, hvordan man vil gribe situationen an:

  1. Alle berørte medlemmer og tillidsrepræsentanter bliver kontakt over mail
    Mailen indeholder praktisk information om, hvordan DM forholder sig til sagen, og hvad hvert enkelt medlem selv kan gøre. Derudover bliver alle tillidsrepræsentanter indkaldt til et morgenmøde på fredag.

  2. Tillidsrepræsentanterne bliver ringet op
    I løbet af i dag eller torsdag bliver de berørte tillidsrepræsentanter ringet op af en konsulent fra DM for at afdække deres behov og eventuelt booke et møde i kalenderen.

  3. DM tager ud på de berørte arbejdspladser
    ”Det har høj prioritet, at vi kommer ud på de berørte arbejdspladser”, siger DM. Det kan for eksempel være ved, at formand Camilla Gregersen og konsulenter fra DM deltager i klubmøder. 

  4. Svar på hyppige spørgsmål er lagt på nettet
    Er jeg tvunget til at flytte med, hvis jeg vil beholde mit job? Hvordan bliver jeg kompenseret? Hvor lang varsel har jeg? Der kan være mange spørgsmål for de berørte medlemmer. DM har samlet al information på dm.dk/flytninger. Her er der også en FAQ om flytningerne.

3 råd fra DM til tillidsrepræsentanterne
Der er særligt tre ting, de berørte tillidsrepræsentanter bør tænke over, hvis deres arbejdsplads bliver berørt. Det skriver DM på sit website.

  1. Få styr på væsentlighedsbetragtningen
    Flytningen af din arbejdsplads kan ses som enten en væsentlig eller ikke-væsentlig stillingsændring. Hvis flytningen medfører væsentligt længere transporttid til og fra arbejde, har medarbejderne krav på partshøring og et særligt varsel. Det har også indflydelse på retten til dagpenge, hvis man vælger at takke nej til at flytte med.

  2. Skab dialog i baglandet
    Brug DM- eller AC-klubben til at få drøftet, hvilke ønsker og behov der er blandt kollegerne til det nye arbejdssted, eller hvordan I hjælper dem, der ikke vil flytte med.

  3. Husk at kommunikere
    Mind gerne ledelsen og HR-afdelingen om, at de bør kommunikere løbende og gerne dagligt ud i hele organisationen om processen – også selv om der ikke sker noget nyt. Det kan give ro og tillid til, at tingene går ordentligt for sig.