DM går ind i den kommunale valgkamp
© Jacob Nielsen
Dansk Magisterforening går nu ind i den kommunale valgkamp med breve til 33 borgmestre rundt om i landet. Fagforeningen og kommunalpolitikerne har en fælles dagsorden om at stoppe nedskæringer, skriver DM-formanden.
I sidste uge sendte DM’s formand åbne breve til borgmestre i 33 af landets kommuner.
”Vores statsminister siger, han ønsker et Danmark, hvor det er muligt at leve, bo og finde arbejde også uden for de store byer. Det ønske deler vi. Desværre er der allerede skåret så meget ind til benet på uddannelsesstederne, at finanslovsforslagets varslede nedskæringer på uddannelse ikke kan undgå at betyde lukninger af fag og hele uddannelser overalt i Danmark”, skriver Camilla Gregersen.
”Det vil skade hele lokalsamfundet: Det er jo netop i form af uddannelsestilbud uden for de større byer, at mulighederne blomstrer lokalt. For med uddannelser følger børneliv, ungdomsliv og familier, der begynder en tilværelse”.
I brevet siger Camilla Gregersen, at kommunalpolitikerne og Dansk Magisterforening har en ”fælles dagsorden om at få stoppet nedskæringerne på uddannelsesområdet”.
Hvad håber DM at få ud af at henvende sig til borgmestre, der ikke direkte har indflydelse på uddannelsesområdet og placeringen af institutioner?
”Borgmestrene er nødt til at fortælle deres partifæller på Christiansborg, at et uddannelsesudbud lokalt er med til at sikre et Danmark i balance. Det er vigtigt, at der kommer vækst i hele landet, og at der ikke opstår mangel på uddannet arbejdskraft på kernevelfærdsydelserne. Vi ved, at lokale uddannelsesinstitutioner både tiltrækker og fastholder unge og børnefamilier. Borgmestrenes interesser er altså i høj grad også varetaget, hvis de får sat en stopper for uddannelsesbesparelserne”.
Kunne DM finde på at gå ind i andre af kommunalvalgkampens temaer? Børnepasning, skatteprocenter eller kulturbudgetter?
”Ja, vi har fokus på alt det, der er relevant for medlemmerne i kommunale sammenhæng. Vi har blandt andet også fokus på det lokale arbejdsmiljø og kulturlivets vilkår i kommunerne, da også de er ramt af årlige besparelser. Jeg er altid åben over for en dialog med de kommunale politikere. At det er valgkampstider gør netop, at nye idéer og tanker kan få rod i lokalområderne”, siger Camilla Gregersen.
Brevet er sendt til borgmestre og lokalaviser i disse 33 kommuner: Esbjerg, Favrskov, Guldborgsund, Haderslev, Herning, Hillerød, Hjørring, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Kalundborg, Kolding, Køge, Lemvig, Mariagerfjord, Norddjurs, Næstved, Randers, Roskilde, Rønne, Silkeborg, Skive, Slagelse, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Vejen, Vejle, Viborg, Vordingborg og Aabenraa.