Dansk Magisterforening

Professionshøjskoler oplever dyk i kvote 2-ansøgere

Af Louise Egholm Burcharth
Del artikel:

Færre unge har i år søgt ind på professionshøjskolernes uddannelser i kvote 2 efter flere års stigninger.

22.841.

Så mange har søgt en uddannelse som sin førsteprioritet i kvote 2 på én af landets syv professionshøjskoler.

I alt har professionshøjskolerne modtaget 57.923 ansøgninger. Det er et fald på 2,4 procent i forhold til sidste år og kommer efter, at der i flere år har været et stigende antal ansøgere til professionshøjskolerne. Det skriver Danske Professionshøjskoler i en pressemeddelelse.  

Højdespringeren er socialrådgiveruddannelsen, som 2.000 har søgt som førsteprioritet. Det er en stigning på 7,6 procent i forhold til året før.  Den mest populære uddannelse er dog for andet år i træk sygeplejerskeuddannelsen med i alt 13.195 ansøgninger.

Læreruddannelsen oplever et fald på 1,4 procent i forhold til året før, hvor der var en stigning på knap 20 procent i førsteprioritetsansøgninger. Mens uddannelsen til pædagog med 11.310 ansøgninger oplever det største fald på seks procent.

Flere vil gerne være lærer i Midtjylland

På den midtjyske professionshøjskole VIA University College har man ikke mærket nedgangen. Her er antallet af førsteprioritetsansøgninger én procent højere end året før med i alt 6.231 ansøgninger, skriver VIA University College i en pressemeddelelse.

Desuden har 1,4 procent flere unge søgt én af de fire midtjyske læreruddannelser som sin førsteprioritet i kvote 2 i forhold til sidste år.

Harald Mikkelsen er rektor for VIA University College. Han glæder sig over, at professionshøjskolen fortsat har fået mange ansøgninger.

”Den store søgning til VIA beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som bygger bro mellem læring og handling ved at veksle mellem undervisning og praktikperioder på arbejdspladser, og som giver mulighed for at sætte aftryk på samfundet”, siger han i pressemeddelelsen.

De fleste studerende på professionshøjskolerne bliver dog stadig optaget gennem kvote 1, der har ansøgningsfrist 5. juli.

I alt har 54.375 unge søgt ind på en videregående uddannelse igennem kvote 2, skriver Politiken.