Glad Pind jubler over, at de studerende bruger kortere tid på studierne
© Lars Svankjær
De studerende er længe blevet beskyldt for, at de er for lang tid om at færdiggøre deres studier, men nye tal viser, at de studerende generelt er meget tæt på at opfylde målene i fremdriftsreformen.
Det er en tydeligt glad uddannelses- og forskningsminister, der torsdag morgen i en pressemeddelelse kan konstatere, at universiteterne næsten er i mål med at få de studerende til at komme hurtigere igennem deres studier.
Søren Pind (V) kan nemlig med glæde konstatere, at de studerende i 2016 blot overskred den normerede studietid med 9,3 måneder i gennemsnit, når de var færdige på de forskellige kandidatuddannelser. Dermed er man allerede nu tæt på at nå målet om en maksimal gennemsnitlig overskridelse af den normerede studietid på 8,9 måneder i 2020.
"Vi er ikke i mål endnu, men universiteterne og de studerende har arbejdet godt og målrettet med at få mindsket de høje gennemførselstider. Det er både godt for Danmark og de studerende selv. Det skal de have stor ros for", forklarer ministeren i pressemeddelelsen.
Pind: Nu skal universiteterne fokusere på, om de studerende kommer i job
Mens 9,3 måneders overskridelse måske for nogle kan lyder som som lang tid, så har de studerende faktisk barberet 3,9 måneder af deres studietid, siden fremdriftsreformen blev introduceret i 2011, hvor de studerende i gennemsnit overskred studietiden med 13,2 måneder.
Dermed er der fjernet godt en tredjedel af overskridelsen på blot fem år, og alene fra 2015 til 2016 er der barberet 1,7 måneder af den gennemsnitlige overskridelse.
Og selv om universiteterne og de studerende ikke helt er i mål endnu, bruger Søren Pind den gode udvikling til at sætte nye mål for, hvor universiteterne skal sætte ind.
"Men fremover ser jeg gerne, at vi også vægter det, om de kommer i job efter uddannelsen. Derfor har vi indbygget begge hensyn i det udspil til en ny bevillingsreform, vi fremlagde for nylig", siger han med henvisning til det oplæg til en ny bevillingsmodel for de videregående uddannelser, som for tiden forhandles.
LÆS OGSÅ: Djævlen ligger i detaljen i forhandlinger om nyt taxametersystem