Dansk Magisterforening

Lønmodtagere: Uddannelses­besparelser, nej tak

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

60 procent af de danske lønmodtagere er enten negative eller meget negative over for regeringens besparelser på uddannelsesområdet. Det er ærgerligt, at regeringen er ude af trit med befolkningen, mener Camilla Gregersen, formand i Dansk Magisterforening.

Det er ikke med danskernes gode vilje, at regeringen er i gang med en større sparerunde på tværs af uddannelsessektoren.

Det viser en rundspørge lavet af Epinion for FTF, som er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte. Målingen viser nemlig, at det kun er 13 procent af de danske lønmodtagere, der er positive over for regeringens besparelser, som rammer alt fra universiteterne over professionshøjskolerne til erhvervsuddannelserne.

Langt størstedelen - omkring 60 procent - svarer i stedet, at de er negative eller meget negative over for besparelserne. Det relativt klare billede får Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, til at undre sig over, hvad der får regeringen til at skære så meget på uddannelsesområdet.

"Det er glædeligt at se, at så mange danskere er enige i, at vi har brug for en veluddannet arbejdsstyrke i Danmark. At de kan se, at vi skal leve af vores viden. Det er ærgerligt og et tab, hvis regeringen ikke også kan se det", siger hun.


Kilde: Epinion for FTF

Kortsigtet tænkning
Camilla Gregersen er slet ikke i tvivl om, at de mulige konsekvenser af uddannelsesbesparelserne langt overstiger det kortsigtede økonomiske råderum, som regeringen køber sig med sparemanøvren.

"Det er så kortsigtet at skære ned på uddannelsesområdet. Vi har brug for reflekterede samfundsborgere, der kan udvikle samfundet. Og i en økonomisk optik er det et stort problem for Danmark, hvis vi demonterer videnssamfundet, og jobbene ryger til udlandet, fordi virksomhederne ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft. Så derfor er der mange grunde til, at vi skal have kvalitetsuddannelser", siger DM-formanden og uddyber:

"Vi er helt på linje med FTF, når de peger på, at der brug for at prioritere uddannelse på alle niveauer. Regeringens store besparelser på uddannelsesområdet er helt ude af trit med det, samfundet har brug for".