Dansk Magisterforening

Borgmester vil give ansatte mere fleksibilitet

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Ansatte i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning kan se frem til én gang om at året at kunne forhandle deres arbejdstid op eller ned, afhængig af hvad der passer til deres liv. En rigtig god idé, mener Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Det skal være meget mere fleksibelt at være ansat i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning, hvis det står til sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Derfor lægger hun nu op til, at de ansatte mindst én gang om året kan genforhandle deres arbejdsvilkår, så de kan gå enten op eller ned i tid, så det passer til der, hvor de er i deres liv.

Ordningen kommer i første omgang til at gælde kommunens sygeplejere, hjemmehjælpere og administrative medarbejdere, forklarer Ninna Thomsen til Politiken og peger på, at alt for mange har en alt for konservativ oplevelse af arbejdstid.

"Pointen er jo bare, at vi skal holde op med at se arbejdstid som en fast og urørlig størrelse, og lade være med at tro, at vi viser svaghedstegn, fordi vi en periode har brug for at gå på deltid. Jeg er også arbejdsgiver, og jeg er ret sikker på, at det her system vil give mig nogle mere tilfredse og glade medarbejdere, der er mindre syge, mindre nedslidte og mindre stressede", siger hun til avisen.

DM: Et nødvendigt initiativ

Ifølge planen skal initiativet godkendes i kommunens sundheds- og omsorgsudvalg efter sommerferien. Bliver det en succes, er planen at rulle det ud til resten af sundheds- og omsorgsforvaltningen og på sigt også til andre kommuner.

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, har stor respekt for det eksperiment, som Ninna Thomsen og Københavns Kommune nu sætter i søen.

"Rigtig mange mennesker løber i bestemte faser af deres liv rigtig stærkt. Og for nogle går det så stærkt, at tingene simpelthen ikke kan hænge sammen. Derfor er der også brug for initiativer som det, Københavns Kommune nu præsenterer", siger DM-formanden og uddyber:

"For mig at se handler det om at tilbyde nogle fleksible rammer i arbejdslivet, som kan støtte medarbejderne i de livsfaser, de er i. Det kan fx være mulighed for at gå ned eller op i tid, bedre mulighed for at arbejde hjemmefra og flere omsorgsdage – også til bedsteforældre. Heri skal der selvfølgelig indtænkes en ligestillingsdimension".

En sund investering
Camilla Gregersen er samtidig ikke i tvivl om, at initiativer som det, Københavns Kommune nu kaster sig ud i, også på sigt kan have en positiv effekt på bundlinjen.

Derfor opfordrer hun alle - både offentlige og private - arbejdspladser til at arbejde målrettet med at sikre, at medarbejderne finder en god balance mellem deres arbejdsliv og fritid.

"Arbejdspladserne bør anskue indsatser indenfor worklife balance som en investering, for der er mange penge at spare, hver gang man undgår en stresssygemelding", understreger Camilla Gregersen.