DM: Underfinansieret udflytningsplan skaber kø i sagsbehandlingen
Sagsbehandlingstiden er allerede nu længere i de statslige styrelser og myndigheder, som er berørt af regeringens udflytningsplaner. Samtidig har 829 statsansatte sagt deres job op, siden de fandt ud af, at deres arbejdsplads skulle flyttes.
Ifølge DM, som repræsenterer en række af de statsansatte, der efter planen skal flytte med deres arbejdsplads fra hovedstadsområdet og ud i provinsen, er planen underfinansieret.
"Det er nødvendigt med flere økonomiske midler, så udflytningen ikke ender som en spareøvelse. Det hænger ikke sammen med en økonomisk ramme fra regeringen på 400 millioner kroner, hvis vi vil gennemføre danmarkshistoriens største flytning af offentligt ansatte", siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.
Masseopsigelser skaber sagsbehandlingspres i statslige styrelser
Allerede nu har næsten en fjerdedel af de 3.900 statsansatte, der var planlagt til at flytte ud i provinsen, sagt deres job. Det viser en rundringning, som Politiken har foretaget blandt de berørte styrelser og myndigheder.
Frygten er dog, at endnu flere vil sige op, når flyttedatoen rykker nærmere. Og i forvejen er sagsbehandlingstiderne steget i flere af styrelserne, skriver Politiken.
Det får Camilla Gregersen til at skyde med skarpt mod regeringen for at have skabt en uholdbar situation.
"Det er bedrøveligt og rammer regeringen som en boomerang. Regeringen siger selv, den ønsker vækst i hele landet. Samtidig siger de udflytningsramte styrelser, at sagsbehandlingstiderne er vokset. En udsultet udflytningsproces vil få uoverskuelige økonomiske konsekvenser for alle de mange områder, der er i samspil med de offentlige styrelser. Det har vi slet ikke råd til", siger Camilla Gregersen og uddyber:
"Jeg håber virkelig ikke, at regeringen sidder denne viden overhørig. Det er bydende nødvendigt, at regeringen i forbindelse med finansloven for 2017 afsætter de nødvendige midler, så vi gennemfører udflytningerne på en ordentlig og værdig måde. Det skylder vi både de ramte medarbejdere og samfundet, der lider under længere sagsbehandlingstider".