Dansk Magisterforening

Stormøde om besparelser på DPU

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

De studerende har inviteret ledelsen på DPU ved Aarhus Universitet til et stormøde i København, som livestreames i Aarhus. Formålet er at få mere information om, hvordan uddannelsesbesparelserne rammer DPU - og dermed de studerende og ansatte.

Mens både Københavns Universitet, SDU og RUC har meldt ud, hvordan de har tænkt sig at håndtere besparelserne på uddannelsesområdet, er det stadig knapt med information om, hvordan Aarhus Universitet vil udmønte de godt 300 mio. kr. i besparelser, som universitetet gradvist udsættes for de kommende år.

Derfor har de studerende på DPU - Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse ved Aarhus Universitet - taget sagen i egen hånd og onsdag den 20. april indkaldt studerende, ansatte og ledelsen til et stormøde om, hvordan besparelserne ser ud til ramme dem lokalt.

"Vores ambition, at vi skal have ledelsen til at komme og fortælle om besparelserne, så de studerende kan få noget forståelse for baggrunden for besparelserne. Jeg tror, flere vil kunne forstå, hvad der sker, hvis det bliver forklaret", forklarer Rasmus Lillemose, der er næstformand i Studienævnet ved DPU, til akademikerbladet.dk.

Ledelsen deltager
De aktive studenterorganisationer har på vegne af de studerende sendt et åbent brev til ledelsen på DPU, og institutleder Claus Holm og studieleder Eva Silberschmidt Viala har taget imod invitationen til at stille op på dagen.

Mødet starter kl. 16 i Emdrup ved København og livestreames i Aarhus, så studerende på begge sider af Storebælt kan være med til mødet.

Ledelsen på Aarhus Universitet har selv lagt op til, at de studerende og ansatte ved universitetet skal komme med gode forslag til, hvordan situationen bedst løses. Og det er også en af årsagerne til, at de studerende allerede nu vil i dialog med ledelsen.

"Vi vil gerne have, at vi får mulighed for at bruge alles kompetencer, så alle fra den øverste ledelse til den studerende på gulvet kan være fælles om at finde nogle løsninger", siger Rasmus Lillemose.