Dansk Magisterforening

Esben Lunde vil have kvalitet trods sparekrav

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) vil ikke blande sig i, hvordan universiteterne udmønter det sparekrav, som uddannelsessektoren er blevet mødt med. Men det er universiteternes ansvar at levere kvalitet inden for den ramme, der opstilles, forklarer han.

Universiteterne skal ikke regne med, at uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) kommer til at pege på, hvor de bør spare henne. Det er universiteternes eget ansvar, påpeger ministeren.

"Jeg har slet ikke planer om at gå ind i den konkrete problemstilling. Jeg har bedt ledelserne om at tage det ansvar på sig. Det er deres ansvar og deres lod", siger han til akademikerbladet.dk og uddyber:

"Jeg forventer og har stor tillid til, at universiteterne inden for de rammer, vi udstikker, kan levere den kvalitet, som de er forpligtet til ifølge universitetsloven."

Ja tak til afbureaukratisering
Ministeren hilser dog mere end velkommen, at Københavns Universitet (KU) eksempelvis har fremlagt en fempunktsplan, der kan være med til at fjerne nogle af de administrative byrder, som eksempelvis fremdriftsreformen har pålagt universiteterne.

"Det viser, at ledelsen tager ansvar, og har gjort sig overvejelser om, hvordan opgaven kan løses. Jeg har den opfattelse, at de andre kommer til at skele til KU og komme med deres egne konstruktive forslag til, hvordan det her skal gøres. Det ville være enormt fint, hvis man kunne klare meget af det her med afbureaukratisering", siger ministeren.

Han er nemlig interesseret i at bruge pengene der, hvor de ifølge ham gør mest gavn.

"Vi er ikke interesseret i at bruge uddannelses- og forskingsmidler på bureaukrati. Så alle tiltag, der kan skabe en afbureaukratisering, vil kun være et plus", pointerer Esben Lunde Larsen.

Fremdriftsdrøftelser
Uddannelses- og forskningsministeren har tidligere peget på, at fremdriftsreformen skal kigges efter i sømmene. Og det har også været nævnt, at eksempelvis de mange reeksaminer vil være en af de ting, som man fra politisk vil kigge på.

Netop fremdriftsreformen er også en af de ting, som universiteterne har peget på som en problematisk forhindring for at passe deres arbejde med at udbyde gode og brugbare uddannelser.

"I den her uge mødes jeg med alle uddannelsesreektorerne fra universiteterne for at drøfte, hvordan vi kan ændre fremdriftsreformen. Når jeg har de indspark, tager vi stilling til, hvordan vi kan løfte den problemstilling og få den afhjulpet", forklarer Esben Lunde Larsen.