Dansk Magisterforening

Amerikanske universiteter vinder flest Nobelpriser

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

De amerikanske universiteter dominerer en liste over, hvilke universiteter der fostrer flest nobelprismodtagere. Den amerikanske dominans i top 10 brydes kun af et tysk og et israelsk universitet.

De store amerikanske universiteter fejer al modstand til side i kampen om, hvilke universiteter der fostrer flest nobelprismodtagere.

Otte ud af ti universiteter på den top 10 liste, som Times Higher Education netop har offentliggjort, er nordamerikanske universiteter. Eneste store overraskelse er, at Harvard University ikke er blandt de ti.

“Denne liste giver et billede af de bedste universiteter; dem, der fostrer og tiltrækker de bedste fakulteter i verden, og som er villige til at give deres akademikere frihed og støtte nok til at kunne opfylde deres potentiale. Det er ikke overraskende, at USA dominerer den liste," udtaler Phil Baty, der er redaktør på det London-baserede Times Higher Education, som står bag listen.

Men listen sætter også fokus på, at det stadig er de traditionelle vestlige universitetsmiljøer, som løber med anerkendelsen for deres forskning. Her halter de asiatiske universiteter stadig efter, påpeger Phil Baty.

"Der er stadig en udfordring i at fostre den kreativitet, frihed og ofte lidt radikale måde at tænke på, som kan føre til nogle af de mest banebrydende videnskabelige opdagelser," siger han.

Flest nobelpriser | Create infographics