Dansk Magisterforening

TR-pris går til fagforening i Palæ­stina

Del artikel:

Jacob Magnussen fik i januar Djøfs TR-pris for sin indsats på Metropol. Inspireret af DM sender han nu halvdelen af prisen videre til kolleger i Palæstina.

Det var en vellidt og – også i DM-kredse - højt respekteret tillidsrepræsentant, der i januar modtog Djøfs TR-pris for sin store indsats på den faglige front på socialrådgiveruddannelsen på professionshøjskolen Metropol.
Med æren og mange smukke ord til lektor Jacob Magnussen fra taknemmelige kolleger fulgte også et kontant beløb på 10.000 kroner til klubarbejdet. 

Nu har Jacob Magnussen og klubben så besluttet at skænke halvdelen af pengene fra TR-prisen til den palæstinensiske universitetslærerorganisation PFUUPE. Det sker, efter at de i Magisterbladet læste om, at DM også – for første gang i historien for øvrigt - giver økonomisk støtte til organisationen Palestinian Federation of Unions of University Teachers and Employees. Den har kun lige taget sine første skridt i et lejet lokale i Hebron og har brug for hjælp til både elektricitet, husleje og en fax.

Ild under debatten

”Det giver god mening at kigge lidt ud over sin egen næsetip og ikke bare være solidarisk med sig selv. Det blev vi inspireret af, og derfor besluttede vi, at det spirende faglige arbejde i Palæstina skulle have halvdelen af prisen”, fortæller Jacob Magnussen.
Jacob Magnussen kan for øvrigt opleves på en TR-dag i maj i DM´s lokaler på Peter Bangs Vej på Frederiksberg.

Det sker, når DM Professionshøjskoler for første gang indbyder alle tillidsrepræsentanter for undervisere på professionshøjskolerne til et seminar på tværs af fagforeninger.

”Også i processen hen imod at gøre dette fælles projekt muligt har Jacob Magnussen spillet en vigtig rolle. Han vil sammen med DM´ernes egen tillidsrepræsentant på Metropol, Jimmy Harder, lægge op til en drøftelse på seminaret af fælles vilkår og udfordringer. De plejer at kunne tænde ild under en god debat”, tilføjer Hans Beksgaard, der er formand for DM Professionshøjskoler.