Dansk Magisterforening

Hjælp Julie i job

Af Lisbeth Ammitzbøll
Del artikel:

Julie Kjær Ovesen er skrap til projekter, koordinering og strategisk kommunikation. Men hun står uden job. Kender du nogen, der kan give Julie en chance i en privat eller offentlig virksomhed? Læs mere om Julie Kjær Ovesens kvalifikationer, erfaringer og håb.

Næsten 3.000 magistre står uden arbejde. Nogle af dem ligner dig. Måske har I samme uddannelse eller har arbejdet i samme branche. I hvert Magisterblad i 2014 beder vi dig om at hjælpe en ledig i job. Del ud af din viden, åbn dit netværk på LinkedIn, sig til, hvis du ved, at der er et relevant job eller et vikariat på vej på din virksomhed. Brug kommentarfeltet på akademikerbladet.dk under denne artikel, eller skriv direkte til den ledige på mail eller LinkedIn. Her er det Julie, 29 år.

Mit drømmejob
I mit drømmejob arbejder jeg med projekter, koordinering og strategisk kommunikation. Mit CV er præget af organisationer og foreninger, men jeg vil lige så gerne ud i en privat virksomhed og få det faglige og det kommercielle til at spille sammen. I mit drømmejob bliver jeg både anerkendt, men også udfordret på mine kompetencer. Som nyuddannet er jeg generalist, men jeg kunne vældig godt tænke mig at specialisere mig inden for et felt og blive fantastisk til at navigere i det. Jeg vil bare så gerne snart i gang, og jeg er super god til at skabe motivation for det, jeg arbejder med, så jeg kan indgå rigtig mange steder.

Sådan arbejder jeg
Jeg er rigtig god til at skabe overblik og fremdrift. Jeg sidder ikke med hænderne i skødet, men elsker at skabe resultater. Jeg er engageret og god til at motivere og skabe entusiasme. I min tid hos Fairtrade Mærket samarbejdede jeg med både frivillige ildsjæle, bureaukratiske kommuner og kommercielle interessenter. Det synes jeg, var rigtig spændende. Jeg er pragmatisk og kan godt lide, at min indsats fører til noget virkelighedsnært og brugbart. Som person er jeg handlekraftig, udadvendt, smilende af natur og jeg går til mine arbejdsopgaver med gejst – store som små.

Mine kvalifikationer
Fra mine job i Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi har jeg fået stor indsigt i forretningsudvikling i samarbejde med kreative producenter. Jeg har udviklet og drevet politiske og kulturelle arrangementer, fx fyraftensmøde, netværksseminar og en studietur for vinderne af en international designkonkurrence. Jeg har også opnået solid erfaring med research, kommunikation og notater til ministerier. Fairtrade Mærket er også en organisation med mange og forskelligartede interessenter. Det har styrket mine kompetencer indenfor interessevaretagelse og organisationsforståelse.

Mit liv som ledig
Jeg afleverede mit speciale to måneder, inden jeg gik på barsel, og overgangen fra barsel til ledig har været flydende. Det er hårdt at være ledig, med jeg forsøger at få det bedste ud af situationen. Jeg bruger dagene på at lede efter arbejde og søger bredt. Jeg researcher på virksomheder og jobopslag, skriver ansøgninger og bruger mit netværk. 

Jeg er jo projektmenneske både af uddannelse og sind, så lige nu prøver jeg at tage ejerskab over min situation ved i fritiden at formulere et projekt, der handler om at formidle de gode budskaber og historier, som er opstået på baggrund af fondsstøtte, blandt andet gennem en lækker og informativ hjemmeside, hvor man samtidig kan finde ansøgningsdatoer og anden praktisk information. Jeg har desuden lige gennemført et VækstDrive kursus, hvor fokus er, at skabe vækst i erhvervsvirksomheder, hvilket er med til at udvide min forretningsforståelse, samt mine evner til at forstå virksomheders behov.

Jeg er flittig, også som ledig, men glæder mig virkelig meget til at få en hverdag med faglige udfordringer og gode kollegaer.

Glad for kontraster
Jeg er født og opvokset i brunkulslandsbyen Søbylund i det midt- og vestjyske. Jeg er bor sammen med Kenneth, og vi fik i november 2012 vores søn Bertil, som jeg indtil nu har været på barsel med. Jeg holder af byen, men også af de brede vidder, som man særligt finder på den jyske hede. Jeg er glad for livets kontraster og mødet mellem forskellige mennesker. Jeg er desuden udadvendt og positiv af natur og trives i mange forskellige relationer.

Julie Kjær Ovesen
2012: Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling
2012: Barsel
2013: Ledig fra oktober

Under studierne:
2005 – 2010: Assisterende butikschef og 1. assistent, Blockbuster
2010: Projektassistent for De danske Hospitalsklovne
2011: Praktikant ved Fairtrade Mærket
2012: Praktikant og studentermedhjælper ved Center for Kultur- og oplevelsesøkonomi.

Julie er 29 år. Se hendes fulde cv.

Kontaktinfo:
kjaersen@gmail.com
24 84 77 79