Dansk Magisterforening

DM samarbejder med Bibliotekar­forbundet

Del artikel:

Fra 2016 vil Bibliotekarforbundet betale DM for at løse de administrative opgaver, ligesom forbundet vil rykke ind i magistrenes lokaler på Frederiksberg.

I to år har Bibliotekarforbundet ledt efter en administrativ samarbejdspartner. Nu har bibliotekarerne fundet en i DM. Det besluttede Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse på et møde den 28. maj, og blot få dage senere var forhandlingerne med DM faldet endeligt på plads.

”Ligesom samarbejdet i huset med de øvrige lejere giver det mening, at vi rent administrativt kan gøre nogle ting sammen. Det er der økonomiske besparelser i”, siger direktør i DM Christian Strøm.

Med det nyetablerede samarbejde vil DM dermed overtage hele Bibliotekarforbundets administration. Bibliotekarforbundet vil dog fortsat have et sekretariat med en forhandlingsafdeling, kommunikation og magasinet Perspektiv, en formand og politisk bestyrelse og en direktør. 

Formand i Bibliotekarforbundet Søren Kløjgaard er glad for, at samarbejdet med DM er faldet på plads.

”Både bestyrelse og personale har indset nødvendigheden i denne beslutning, og med denne model hører jeg en masse signaler både fra bestyrelsen og de ansatte, der gør, at jeg tror på, at det bliver godt”, udtaler Søren Kløjgaard i en pressemeddelelse.

At bibliotekarerne endte med at tage imod tilbuddet fra DM, glæder Christian Strøm. Et tilbud, som i sidste ende viste sig bedre end et lignende fra Dansk Journalistforbund, der ellers også var imødekommende over for at samarbejde med Bibliotekarforbundet.

”I DM har vi allerede etableret et bofællesskab med dette Akademikerhus, og DM og Bibliotekarforbundet ligner desuden hinanden på mange områder. DM, Arkitekterne og Bibliotekarforbundet vil tilsammen nu desuden udgøre de akademiske foreninger på kulturområdet, og det er et meget stærkt signal, at vi er samlet i et hus”, siger Christian Strøm.

Når Bibliotekarforbundet flytter ind i Akademikerhuset i 2016 vil huset dermed være fyldt til bristepunktet, da også Magistrenes A-kasse, Arkitektforbundet, De Offentlige Tandlæger, Dansk Kiropraktorforening, Den Danske Dyrlægeforening, Danske Skov- og Landskabsingeniører og Have- og Parkingeniører og Jordbrugsakademikerne vil bo på adressen.