Dansk Magisterforening

Magister i mediestorm

Af Lisbeth Ammitzbøll
Del artikel:

Faglighed eller følelser? Zoos videnskabelige direktør, Bengt Holst, har modtaget alt fra dødstrusler til begejstret opbakning efter at Zoo aflivede en giraf og obducerede den offentligt.

Zoos videnskabelige direktør, Bengt Holst, fortæller til Channel 4 News, hvorfor Zoo har valgt at aflive giraffen Marius. Klippet er vist over 200.000 gange.


For medarbejderne i Zoo er der ingen tvivl.

”Vi bakker 100 procent op om vores videnskabelige direktør. Det er Zoos opgave at bevare en sund bestand, og det kræver, at vi undgår indavl, og at vi derfor ind imellem må aflive dyr, også selv om de ikke er syge”, siger kommunikationsmedarbejder Tobias Stenbæk Bro.

Han har de seneste tre dage talt med omkring 150 journalister fra ind- og udland.

”Debatten er helt ude af proportioner. Især de engelsksprogede medier er meget følelsesladede. Dødstrusler er naturligvis helt uacceptable, og vi overvejer i øjeblikket, om vi skal melde afsenderne til politiet”.

Giraffen Marius blev skudt onsdag i sidste uge uden publikum. Den efterfølgende obduktion foregik i offentlighed, og flere medier har kritiseret, at skolebørn fik lov til at kigge med.

”Hvis journalisterne selv havde været til stede, ville de vide, at børnene stillede fornuftige spørgsmål og fik fornuftige svar. Obduktionen havde et oplysende formål, og sådan fungerede den også”, siger Tobias Stenbæk Bro.

Både angreb og forsvar for giraffens død samler sig om Bengt Holsts person. Flere Facebook-sider er opstået i debatten. En støtteside bærer Bengt Holsts navn og foto, men er hverken oprettet af Zoo eller Bengt Holst selv. Siden har næsten 10.000 likes - se den her.

En anden fanside er ”Vild med Bengt Holst”, der har over 3.500 likes - se den her.