Spring menu over

Kom godt i gang med LinkedIn

Del artikel:

Du kan godt regne med, at din kommende arbejdsgiver tjekker om du er på LinkedIn. Derfor er det en god idé at få lavet en profil. Her får du råd til, hvordan du kommer godt i gang med LinkedIn.

Gør noget ud af LinkedIn

Allerede efter første år på studiet er det en god ide, at du som studerende får en LinkedIn-profil. På det tidspunkt har du opnået de første akademiske erfaringer, og er måske ved at søge et relevant studiejob. Du kan bygge din egen profil op af de forskellige elementer på LinkedIn, brug fx Update-funktionen for at vise, hvad du kan og dermed udbygge dit netværk.

LinkedIn er det sociale medie, hvor man er professionel, udbygger sin karriere og søger job. Det er her, man fortæller om sig selv og sine kompetencer.

Du skal tænke på det som en kort professionel introduktion, hvor du skal sælge dig selv så godt, og så hurtigt som muligt. Find nogle ’rollemodeller’, det kan fx være andre studerende fra din uddannelse. Se, hvilke nøgleord de bruger til at beskrive sig selv med, så rammer du den faglige tone fra starten. Husk også at opdatere din profil regelmæssigt.

Følg op

Men fordi du har en god LinkedIn-profil, og har gennemtænkt din sociale mediestrategi, kommer succesen ikke af sig selv. Du må have tålmodighed, for du vil med stor sandsynlighed opleve flere lukkede døre. Strategien er at følge op, følge op og følge op.

Tips

  • Dit profilbillede på LinkedIn skal vise dig, som du er på job (ikke til fest)
  • Rediger din LinkedInprofil, når det er relevant (men glem det ikke)
  • Notificer dit netværk, når der sker noget nyt for dig (men kun noget vigtigt, så du ikke spammer)
  • Sig altid tak, når du har fået hjælp (det betaler sig på lang sigt)

Læs mere om LinkedIn her

Google og SoMe

Udover LinkedIn er det også en god idé at google dig selv og vær klar til at give din online tilstedeværelse et servicetjek. Ryd op i resultaterne, det kan være, du skal have fjernet dine venners tags fra ferie- og festbilleder. Det er en god ide, at du slår dine privatindstillinger til på Facebook, så en kommende arbejdsgiver eller kollega ikke starter med at forholde sig til, hvad du har lavet i weekenden.

Se kritisk på dine øvrige profiler, fx Instagram. Skal de være helt private, eller skal du have forskellige niveauer af indstillinger afhængigt af, hvad du deler?

Dermed ikke være sagt, at du skal tage drastiske skridt. Du skal "bare" overveje, om det indhold, du gør offentligt tilgængeligt kan tåle dagens lys. Hvis du er i tvivl, så spørg dig selv, om det var noget, du ville snakke med dine kommende kollegaer om over frokostbordet.

Er du musikglad (og har måske lige frem skrevet det i dit cv), så giver et billede af åbningskoncerten på Northside god mening. Men sørg for, at det kun er dine venner, som kan se dig spille beer-pong på Roskilde Festival.

Ny mailadresse?

Når du er i gang med at give din digitale profil et eftersyn, så overvej om du trænger til en ny mailadresse?

Kom godt i gang med LinkedIn

DM afholder flere workshops om LinkedIn. Du kan bl.a. høre om, hvordan du bedst arbejder med LinkedIn i din jobsøgning.