Jeg går stadig med Hitchhiker-håndklæde
© Foto: Thomas Nielsen
Mange DM’ere har et særligt forhold til bøger og litteratur. I denne serie inviterer et medlem indenfor og viser bogreolen frem. Denne gang taler vi med Allan Christophersen, der er Bibliotekar spilarkivar på Det Kongelige Bibliotek.
En af mine yndlingsbøger er ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ af Douglas Adams. Det er en komedie pakket ind i science fiction, som gentagne gange fremhæver, hvor vigtigt det er, at man ved, hvor ens håndklæde er. Så jeg begyndte at gå med håndklæde om halsen i hverdagen. Det blev jeg ikke mere populær af i teenageårene. Jeg går stadig med håndklæde og har et bredt udvalg af identiske sorte håndklæder.
Jeg kommer fra et hjem med ordblinde, så jeg hørte lydbånd, indtil jeg begyndte at læse, og det blev til en bog om dagen. Som en autistisk knægt var jeg ikke den mest populære i skolen, så biblioteket blev et safe space i frikvartererne. Jeg søgte ind i den profession, og det afspejler også, hvordan jeg har valgt at indrette mig.
Reoler fylder hele lejligheden, bortset fra køkkenet, badeværelset og entreen. Der er mindre system i min samling, end jeg som bibliotekar kunne tænke mig. Men jeg er en hoarder, begrænset af de hyldemeter, jeg har til rådighed. Derfor står mange af mine bøger i et lagerrum i kælderen fyldt med reoler.
Allan Christophersen
Bibliotekar
Spilarkivar på Det Kongelige Bibliotek. Arbejder med bevaring af danske computerspil
Se Allan Christophersens anbefalinger af bøger, tegneserier, film og pc-spil
Jeg er bange for, at ting skal gå tabt, så jeg går på loppemarkeder for at finde obskure emner, især pc-spil. Jeg har databaser over mine samlinger, så jeg kan tjekke, om jeg har dem i forvejen. Det første, jeg gør, når jeg får noget nyt, er at registrere det og tage backup. Jeg kan kopiere de fleste formater, men ikke Betamax – endnu.
Jeg spreder mig over mange genrer og har tonsvis af dvd’er, bøger, tegneserier, brætspil og adventurespil.
Jeg gør mig i alle typer historiefortællinger, mange i genren fantasy og gys. Som barn var det en flugt fra en udiagnosticeret autists verden ind i et fantasyunivers. Over årene har det ændret sig, og i dag er det en social fællesnævner for min omgangskreds. Jeg inviterer til filmaftener, og her fungerer gysere godt. Især de dårlige, da det ikke er disrespekt at tale, mens man ser dem.
Mange i min omgangskreds har dårlig samvittighed over en gradvist voksende bunke bøger, som de aldrig når igennem. Det er ikke meningen. Formålet med en reol er at have et så omfattende udvalg, at man kan hente bogen eller filmen, når man har lyst. Jeg tror heller ikke så meget på, at man skal opleve visse værker for at være kultiveret. Der findes jo endeløse dybder af must reads, så man skal finde sin smag og forfølge den.
Min bogreol
Mange DM’ere har et særligt forhold til bøger og litteratur.
I denne serie inviterer et medlem indenfor og viser bogreolen frem.