Dansk Magisterforening

Det er tid til at vælge ledelse i DM

© Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

Af Camilla Gregersen
Del artikel:

Der er valg i DM. Du skal vælge mellem to gode kandidater til forperson, ligesom der er 56, der stiller op til hovedbestyrelsen og 108, der stiller op til sektorbestyrelsesvalg. Forperson Camilla Gregersen opfordrer dig derfor til at stemme.

Jeg har stået i spidsen for DM i ni år. Det har været en ære og en kæmpe fornøjelse. Jeg har med glæde taget kampene for medlemmerne og sammen med andre gode kræfter nytænkt vores fagforening. Det arbejde har jeg kunnet varetage, fordi jeg havde medlemmerne i ryggen. Tak for det til jer alle.

Jeg har nu besluttet ikke at genopstille som forperson. Derfor skal du vælge mellem to gode kandidater til forperson, ligesom der er 56, der stiller op til hovedbestyrelsen og 108, der stiller op til sektorbestyrelsesvalg.

Det er fantastisk at være i en fagforening med stor politisk talentmasse, hvor mange har lyst til at få indflydelse og være aktive. Den nyvalgte forperson, hovedbestyrelse og sektorbestyrelser tiltræder 1. januar 2025.

DM har de sidste år haft medlemsvækst, og vi har lavet fusioner med andre fagforeninger, som har givet os yderligere styrke. Det er derfor første gang, at medlemmer af de tidligere forbund Jordbrugsakademikerne (JA), Danske Skov og Landskab-
ingeniører (DSL) og Forbundet Kultur og Information (KI) kan stemme ved DM-valgene.

Jeg håber meget, at I alle vil styrke medlemsdemokratiet, bruge jeres stemmeret og gøre jeres indflydelse gældende ved stemmeurnerne

Jeg håber meget, at I alle vil styrke medlemsdemokratiet, bruge jeres stemmeret og gøre jeres indflydelse gældende ved stemmeurnerne, der i 2024 er af den digitale slags. 

Du får en mail, som beskriver dine valgmuligheder. Den digi-
tale afstemning er lige så sikker og anonym, som papir og pen var det i gamle dage. Du kan med få klik bruge din demokratiske ret og sætte dit præg på DM’s retning de kommende tre år, og det håber jeg, at du vil. 

Retter vi blikket ud mod vores omverden, er der udfordringer nok at tage fat på: 

Selv om ingen efterspørger det, arbejder et flertal på Christiansborg stadig på at forkorte universitetsuddannelserne og flere professionsuddannelser. Det er en af disse dårlige idéer, der ikke vil dø, selvom al fagkundskab og alle aktører taler imod. Jeg vil selvfølgelig resten af min valgperiode bekæmpe forkortelse af uddannelserne.

Regeringen har også for nylig skåret ned på statsansatte, som blandt andet laver kvalitetssikring og tilsyn. Det risikerer at give bagslag, hvis standarderne sænkes. DM vil selvfølgelig hjælpe de dygtige mennesker videre, som er blevet ofret.

Endelig er vi ved at forberede næste omgang overenskomstforhandlinger. Jeg mener, at vi står stærkest, når vi sammen med vores allierede i fagbevægelsen finder en fælles, solid forhandlingsposition. 

Der er masser at tage fat på - også for de nye, som du skal stemme på nu. Det demokratiske valg er vores forenings hjerteblod. Ikke af sentimentale eller traditionelle grunde, men fordi medlemmernes interesser bliver varetaget bedst af andre valgte medlemmer, der har valgt at bruge nogle år af deres liv på at kæmpe for fællesskabet. 

Jeg har været stolt af at arbejde for medlemmerne og DM, og jeg er sikker på, at der vil blive valgt dygtige personer nu til ledelsen af DM, som jeg kan give stafetten til den 1. januar. Med et stærkt demokratisk mandat kan de nyvalgte i DM’s ledelse bedst varetage dine interesser.

Så brug din ret: Stem til DM’s valg.