Dansk Magisterforening

Akademikerformand: "Tonedøvt at lege med betalte fridage"

På et tidspunkt hvor "fleksibilitet" aldrig har været mere efterspurgt blandt lønmodtagere, vil det være ualmindeligt dumt at pille ved kutymefridagene, mener akademikerformand Lisbeth Lintz. © Akademikerne

Del artikel:

Politikere og arbejdsgiverne bør tænke sig om en ekstra gang, før de piller ved kutymefridage, advarer akademikerformand. Kvalificeret arbejdskraft hænger ikke på træerne.

Det var på tapetet, men da det kom til stykket, kunne der ikke findes politisk opbakning til et forslag om at afskaffe kutymefridagene for de ansatte i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

Og det kan Lisbeth Lintz, formand for sammenslutningen af akademiske fagforeninger, godt forstå.

Hun peger på, at Københavns Kommune i de kommende år skal konkurrere med både offentlige og private arbejdsgivere om at sikre tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

"Den konkurrence vinder man kun, hvis man kan tilbyde attraktive arbejdspladser. Hvis jeg var arbejdsgiver på dagens arbejdsmarked, ville jeg være meget bevidst om, hvilke signaler jeg sender til både nuværende og potentielt fremtidige medarbejdere", siger hun.

Hun kalder forslaget om at fjerne betalte fridage juleaften og nytårsaften "ualmindeligt tonedøvt" på et tidspunkt, hvor medarbejdernes ønsker om "fleksibilitet og restitution" i arbejdslivet aldrig har været større.

"Akademikerne i Københavns Kommune udviser stor fleksibilitet og ansvarlighed i arbejdet med at skabe den bedst mulige service til borgerne. Hvis arbejdsgiverne møder dem med et rigidt timetællerregime for at presse 20 ekstra arbejdstimer om året ud af dem, kan de hurtigt komme til at tabe meget mere på gulvet, fordi medarbejdernes motivation falder for at gå den ekstra mil, når det er nødvendigt", siger Lisbeth Lintz.

Læs også