Det professionelle dilemma: Bør du strikke på jobbet?
Det hele endte godt på Frederiksberg. Sabrina Louise Christiansen (Enhedslisten) strikkede en hue til Laura Lindahl (Konservative), der ses på billedet. . © Foto: Laura Lindahl (Twitter-profil)
Frederiksberg Kommune fik sin egen lille strikkegate, da to byrødder tweetede om strik til byrådsmøderne. Men det er helt okay at strikke til møder, siger forsker. Bare tag dig et par forholdsregler.
Frederiksberg Kommune fik sin egen lille "strikkegate" i slutningen af 2021, da den konservative kommunalpolitiker Laura Lindahl tweetede om en kollega fra Enhedslisten, der strikkede til byrådsmøderne.
Tweetet var tænkt som en joke, men satte gang i en hed debat på Twitter. Indvendingen er da også reel nok for mange. For kan man tillade sig at strikke i professionel sammenhæng, eller er det mangel på respekt for opgaven og kollegerne?
Selvfølgelig kan du det, mener Ib Ravn, der er lektor og forsker i mødeledelse ved Aarhus Universitet. Det giver kun sjældent anledning til egentlige konflikter i professionelle sammenhænge, når nogle hiver garnnøgler og pinde op fra attachémappen.
"Det er mere harmløst at strikke, end det er at besvare e-mail under et møde. Jo, det siger "klik klik", men det bør ikke være en forstyrrelse", mener Ib Ravn.
Andre folk i et møde kan derimod sidde med det, som Aarhus-lektoren kalder for "en moralsk forstyrrelse":
"Hvis andre mødedeltagere gør det til et problem, at der bliver strikket under et møde, så må det være, fordi der ligger et andet problem og lurer under overfladen", siger Ib Ravn.
Hvis du som mødedeltager er i tvivl om, hvorvidt det er okay at hive strikketøjet frem, så spørg de nærmest siddende: "Har I noget imod, at jeg strikker?" Det vil de næppe have. For strikkegatens hovedpersoner var der da heller aldrig noget problem. Laura Lindahls tweet blev opfattet som kærligt drilleri af strikkeren selv, Sabrina Louise Christiansen, der senere strikkede en hue til Lindahl, da hun blev opstillet som folketingskandidat.