Akademikerbladets august-nummer
Tema om fyringer
Download magasinMånedens gang på #SoMe
DM Akademikerbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra sommerens små og store retoriske kampe på de sociale medier.
Hvad gør jeg med den pension, som jeg fik i mit studierelevante job?
Jeg er netop blevet færdiguddannet som cand.mag. og har fået job. I min ansættelseskontrakt står der, at jeg skal have en pensionsordning hos jer. Under min uddannelse havde jeg noget studierelevant arbejde, hvor der også var pension. Hvad skal jeg gøre? Det spørger Kirstine om.
Mysterieudviklere skal aktivere museumsgæster: “De skal ikke bare have det serveret, de skal selv i gang”
Mathilde Ellegaard Sørensen ville gerne arbejde med museumsformidling, men det blev på en helt anden måde, end hun havde troet.
Hver fjerde har oplevet det, men det er stadig tabu at blive fyret
Hver fjerde af DM’s medlemmer har oplevet at blive fyret. Alligevel mener næsten 70 pct., at en fyring er tabu. Ditte Normann Andersen gik “lidt i stykker”, da hun blev fyret, men har vendt erfaringen til en styrke.
Eksperter er enige: Vi skal til at tale om fyringer
Når fyringer er tabu, øger det stressen hos dem, der bliver ramt. Men det er lettere sagt end gjort at tale om det, siger Frederik Lose Engberg. På fire år blev han fyret to gange.
Fyret – hvad nu?
En afskedigelse kan sparke benene væk under de fleste. Her får du eksperternes vigtigste råd til, hvordan du håndterer krisen – følelsesmæssigt og praktisk. Og ja, det meste er lettere sagt end gjort.
I NGO’erne er fyringstabuet størst
Flere end hver fjerde DM’er i en NGO har prøvet at blive fyret. Samtidig er fyringstabuet størst blandt NGOansatte. Men det er ikke utrygge arbejdspladser at være på, pointerer tillidsrepræsentant.
Unge vil ikke være ledere for enhver pris
Unge ledere er ikke længere drevet af penge og prestige. De vil have indflydelse og udvikling, viser en undersøgelse. “Virksomhederne må følge med tiden”, siger lektor.
Nina valgte med hjertet og ved, at fremtiden er usikker
Med 40 pct. projektansatte er det svært at få fodfæste som arkæolog. Det skræmmer dog ikke Nina Nilsson. “Projektansættelserne var altid en del af pakken”, siger hun.
DM opretter ny kultursektor: “Vi skal vise vores værdi”
Den nye sektor DM Kultur skal samle hele kulturlivets akademikere og sikre en fælles platform for både erfaringsudveksling og interessevaretagelse på tværs af hele branchen.
Lige-Listen vil kæmpe for mennesker med et atypisk arbejdsliv
Lige-Listen har bedre forhold for folk med løs tilknytning til arbejdsmarkedet som mærkesag. Følg efterårets valg i DM i DM Akademikerbladet.
Strejke blandt sygeplejersker forsinker udvalg for hjemmearbejde
Inden sommerferien skulle Arbejdsmiljørådet påbegynde arbejdet med at opdatere reglerne for at arbejde hjemme, men sygeplejerskernes strejke sætter arbejdet på pause.
Kun få DM-medlemmer har en senioraftale
Interessen for senioraftaler er stor blandt DM-medlemmer over 55 år. Men kun én ud af ti har en aftale.
Ny bog: Derfor er dine foredrag kedelige
Det var, som om energien blev suget ud af lokalet, da Nina Vinther Andersen begyndte at undervise.
Arbejdsgivere lokker med hjemmearbejde i jobopslag
Tilbud om hjemmearbejde har de seneste måneder vundet indpas i jobannoncer på linje med kantineordninger og fleksibel arbejdstid.
Trekantområdet skriger på it-specialister, men der mangler penge til udflytning
Der er potentiale i et forslag fra IT-Universitetet om at etablere ny campus i Vejle, siger partier bag uddannelsesaftale. Men der er ikke penge nok, siger prorektor.
Efter aftale om udflytning kæmper rektor for at undgå fyringer
Den politiske aftale om at reducere antallet af engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademier og professionshøjskoler kan få vidtrækkende konsekvenser, siger Dania-rektor.
Amerikansk direktør: At lede danske medarbejdere er som at lede katte
Det uformelle arbejdsmiljø er typisk dansk. Det gør os produktive. Det gør os selvstændige. Og det kan være svært at navigere i, hvis du ikke kender til de uskrevne spilleregler.