DM Akademikerbladet nr. 3, 2021
Tema om barsel
Download magasinMånedens gang på #SoMe
DM Akademikerbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra forårets små og store retoriske kampe på de sociale medier.
Datingservice for foreninger: “Fællesskaber har brug for et comeback”
Filosofikandidat Frederik Bovbjerg er startet som projektleder i Frivilligcenter Rebild.
Kan jeg placere hele min pension i grønne investeringer?
Jeg har set, at andre pensionskasser reklamerer med, at deres kunder kan vælge at placere hele deres pension i grønne investeringer. Har jeg samme mulighed hos AkademikerPension? Det spørger Diana Jørgensen om.
Barsel gav karrieren et boost
For mænd kan barselsorloven modsat for mange kvinder gavne karrieren. Iværksætter og direktør Magnus Skovrind Pedersen var seks måneder på barsel, og det gavnede både hans familie og hans karriere.
Barsel hæmmede karrieren
Langt flere højtuddannede kvinder end mænd oplever, at det har negativ indflydelse på karrieren at gå på barsel, viser ny undersøgelse.
Sådan holder man på seniorer: Feedback og udvikling
Ny forskning viser, at tid til opgaverne, påskønnelse og udvikling spiller en vigtig rolle i at fastholde seniorer over 65 år på arbejdsmarkedet.
Slip berøringsangsten, og tal om alder
Mange ledere kan blive bedre til at tale med seniorer om alder, senkarriere og fleksibilitet. Det giver bedre trivsel. Her er fem gode råd til at få de ældre til at blive.
Kun hver fjerde virksomhed har en plan for seniorer
Om tre år er næsten hver tredje medarbejder 55 år eller ældre. Men kun få virksomheder ved, hvordan de holder på medarbejdere, som har opbygget stor viden og vigtige kompetencer.
København brugte seniorstillinger i fyringsrunde
KL vil ikke offentliggøre undersøgelse af centralt overenskomstredskab til at sikre seniorordninger i kommunerne. Ifølge professor er det et åbent spørgsmål, om aftalen virker efter hensigten.
Stilskifte: Humanistisk forskning er blevet praktisk
En undersøgelse af 1.958 ph.d.-afhandlinger viser, at den humanistiske forskning siden 90’erne er blevet mere anvendelsesorienteret.
Biolog fik PTSD på jobbet: Syv år senere er sagen stadig uafklaret
Jacob Buch-Andersen fik i 2014 posttraumatisk stress efter grove trusler og lang tids chikane fra en borger med en miljøsag. Arbejdspladsens ansvar for hans skader er stadig ikke afgjort.
Advokat: For få sager om psykiske arbejdsskader bliver anerkendt
Kravene for at få tilkendt erstatning for en psykisk arbejdsskade er alt for strenge, mener advokat Joachim Faber-Rod. Kun fem procent af sagerne blev anerkendt i 2019.
Hjemmearbejdet gør ondt i nakken eller ryggen
DM’s medlemmer har fået ondt i kroppen under coronakrisen. Mange bevæger sig simpelthen ikke nok. Her er fysioterapeutens fem gode råd.
Kampen om arbejdslivet efter corona er i gang
Arbejdet bliver aldrig det samme igen efter corona, men vil det nye fleksible arbejdsliv ende som en spareøvelse? Det frygter en tillidsrepræsentant i Aarhus Kommune.
Fører Socialdemokratiet klassekamp mod akademikere?
Kun 5 ud af 25 gange er Akademikerne blevet repræsenteret i politisk arbejde nedsat af regeringen. AC-formand Lars Qvistgaard kalder det for “helt skævt”.
Skarp kritik af “jobkurset fra helvede”
DM’s formand kritiserer meningsløs aktivering. Det sker efter DM Akademikerbladets afdækning af 29-årige Josefine Geislers “ydmygende” og “pinlige” aktiveringsforløb.
Spilder du din tid på forkerte problemer?
85 procent af lederne mener, at de ofte kæmper med at løse de forkerte problemer. Reframing er en simpel metode til at gentænke, hvad problemet egentlig er, lyder det i ny bog. Thomas Wedell-Wedellsborg mener, at det er takket være hans humanistbaggrund, at han som den første dansker fik udgivet en bog på det prestigefyldte Harvard Business Review Press.