Studenterforening åbner døren til virksomhederne
Arkivfoto. © Photo by rawpixel.com on Unsplash
Humaniorastuderende får afprøvet deres faglighed, og virksomheder bliver kloge på alt det, humanister kan, når studenterforeningen Humanister i Erhvervslivet arrangerer workshops og speeddating i Aarhus.
Miriam Nørkjær Holmgaard har i to omgange løst opgaver for virksomheder, som hun har fundet sammen med under arrangementet “Smag på Erhvervslivet”. Et arrangement, som studenterforeningen Humanister i Erhvervslivet afholder for humaniorastuderende fra 3. semester på Aarhus Universitet og virksomheder i Aarhus-området.
“Det fedeste er at få lov til at afprøve fagligheden og finde ud af, at teorierne fungerer i praksis”, siger Miriam Nørkjær Holmgaard, som er nyuddannet cand.it. i digitalt design og har en bachelor i litteraturhistorie. Hun er også medlem af bestyrelsen for Humanister i Erhvervslivet, som er en studenterforening ved Arts, Aarhus Universitet.
Projektsamarbejde giver større tilfredshed med studiet
DokkX er en af de virksomheder, som har deltaget flere gange i “Smag på Erhvervslivet”. DokkX er en udstilling af velfærdsteknologi under Aarhus Kommune, som skal skabe opmærksomhed om de mange teknologiske muligheder, der fx kan hjælpe ældre og handicappede i hverdagen.?
DokkX er en af de virksomheder, som Miriam Nørkjær Holmgaard har hjulpet, da virksomheden i 2018 ønskede at oprette et borgerpanel. Miriam Nørkjær Holmgaard blev sammen med en anden studerende parret med DokkX og arbejdede med projektet i fire måneder.
“Det første, vi gjorde, var at dykke ned i, hvad virksomheden mente med et borgerpanel. Vi skilte begrebet ad for at komme i dybden med det og valgte så at bruge vores egen metode ved at lave det om til fokusgruppeinterview”, siger Miriam Nørkjær Holmgaard.
Hun fortæller, at folkene bag DokkX havde brug for at dokumentere, at de lever op til deres mål om at uddanne borgerne i velfærdsteknologi, og den dokumentation fik de af de to studerende.
“Det er superfedt, at de kunne bruge det, vi nåede frem til, og selv fik jeg en masse netværk ud af det. Jeg blev også mere glad for studiet efterfølgende, fordi det blev mere tydeligt, hvad jeg kan bruge det til. At der er andre veje at gå end bare kulturbranchen”, siger Miriam Nørkjær Holmgaard.
DokkX har ansat tre humanister
Mie Ryø Mathiesen, som er design- og teknologikonsulent i DokkX, fortæller, at rapporten om udstillingen indeholdt nogle ret vigtige pointer.
“Det er noget, vi kan arbejde videre med og blandt andet bruge i vores fundraising”, siger Mie Ryø Mathiesen, som er cand.mag. i designledelse fra Aarhus Universitet.
Dermed er hun også en af tre humanister, som DokkX har ansat, efter at de har deltaget i “Smag på Erhvervslivet”.
DokkX har fået øjnene op for, at virksomheden i høj grad kan bruge de kompetencer, som humanister kommer med.
“Humanister tænker i andre baner. De kan forholdsvis hurtigt sætte sig ind i noget, der er teksttungt, og omsætte det til noget konkret, og det er nødvendigt hos os, fx i vores formidling og i arbejdet med at søge fondsmidler”, siger Mie Ryø Mathiesen.
De studerende kunne godt tænke sig, at undervisningen var mere praksisorienteret, og derfor startede nogle studerende for fem år siden projektsamarbejdet med erhvervslivet.
“Vi har intet at gøre med universitetet, så man får ikke ECTS-point eller noget for at være med. Til gengæld får man mulighed for at få relevant erhvervserfaring og bruge fagligheden i praksis. Indimellem kan det jo være svært at se, hvad man kan bruge nogle af fagene til”, siger Miriam Nørkjær Holmgaard.
Humanister i erhvervslivet
Foreningen Humanister i Erhvervslivet skaber muligheder for, at humaniorastuderende og erhvervslivet kan skabe relationer, afprøve hinanden og udvikle sig sammen.
En gang om året står foreningen bag et firemåneders projektforløb for nysgerrige studerende og virksomheder, der vil have nye øjne på en konkret problemstilling.
Læs mere om Humanister i Erhvervslivet her.