Spring menu over
Dansk Magisterforening

Magisterbladet nr. 11, 2019

Tema om jobskifte

Download magasin

6 gode råd: Sådan finder du ud af, om du søger job på en arbejdsplads, der passer til dig

Én ting er, at du har de faglige kompetencer til at løfte et job. Noget andet er, om arbejdspladsen passer til dine værdier. Her får du seks gode råd til, hvordan du afkoder, om en mulig, kommende arbejdsplads er noget for dig.

Månedens gang på #SoMe

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra novembers små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Bag facaden: Muddermanden kom i Nature

Kasper Urup Kjeldsen graver i mudder efter kabelbakterier. Lektoren i mikrobiologi ved Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet ­undersøger bakteriernes genmateriale. De foreløbige resultater af hans og kollegers forskning er netop publiceret i det førende videnskabelige tidsskrift PNAS.

Faste elementer

Unge er stressede og jager nye job

Stress og dårlige arbejdsvilkår præger de unge akademikeres indtog på arbejdsmarkedet. Mere end hver fjerde, der har oplevet stresssymptomer den seneste måned, har søgt et nyt job. Det viser en ny analyse fra Dansk Magisterforening.

Work-life-balance skaber arbejdsglæde og produktivitet

Det er vigtigt at have en god balance mellem arbejde og fritid. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Dansk Magisterforening. Ekspert kritiserer det danske arbejdsmarkeds strukturer og kalder dem forældede.

Medarbejdere flygter fra dårligt arbejdsmiljø

Ny undersøgelse fra Dansk Magisterforening viser, at dårligt arbejdsmiljø får folk til at skifte job. Også selv om de er glade for selve indholdet i jobbet.

Hvis du kan levere en Audi, er det svært at leve med at levere en Skoda

Ny DM-undersøgelse bekræfter, at produktivitet og trivsel hænger sammen. Hvorfor gør arbejdsgiverne så ikke mere for trivslen, når det går ud over bundlinjen? Det skyldes, at psykisk arbejdsmiljø er et komplekst problem. Der findes ikke plug and play-løsninger, siger eksperterne.

Tema om arbejdsmiljø

Kommuner fjerner ansattes kaffepauser

Mariagerfjord og Rebild forudser millionbesparelser ved at afskaffe de ansattes kaffepauser. Regnestykket er fiktion, siger tillidsrepræsentanter og ekspert i arbejdsglæde.

Ulmende opgør med firmapensioner

Endnu ikke offentliggjort rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lægger op til opgør med firma-pensionsordninger. Mere konkurrence og bedre inddragelse af medarbejdere, lyder anbefalingerne, som pensionsrådgivere bifalder.

Fakta: Prisen for en firmapension er enorm

Har din arbejdsgiver valgt pensionsselskab for dig, risikerer du at betale store omkostninger i administration.

Små virksomheder vil også forske

For små innovative fødevarevirksomheder kan det være problematisk at beskytte en forretningsidé og samtidig indgå i et forskningssamarbejde, lyder det fra deres branchenetværk. Man er nødt til at dele sin viden, hvis man vil have adgang til offentlige midler, svarer et universitet.

Dansk Tang: Ambitionerne voksede, da forskerne kom med

I begyndelsen hev Dansk Tang planter op af vandet, som gourmetkokken på Dragsholm kunne lave salt, pesto og øl af. Men ambitionerne voksede hurtigere end tangskovene i vandet, efter at stifter Claus Marcussen og sønnen Simon Weber Marcussen indgik i et samarbejde med forskere fra DTU og KU og fik en cand.scient. i humanbiologi som udlejer på det gamle sindssygehospital i Odsherred.

Kitte, Ditte og Gitte indtager topstillinger i svensk kulturliv

En række danske kvinder har landet chefjob inden for svensk kultur. Teaterdirektør Kitte Wagner er en af dem. Hun nyder den svenske dannelseskultur, men hun måtte vænne sig til at lytte efter de problemer, medarbejderne var for høflige til at fortælle om.

Sort snak på museet

Kunstmuseers tekster til værker er ofte for svære og for indforståede. Det mener eksperter, som advarer om, at konsekvensen kan blive fravalg af museer, fordi gæsterne føler sig magtesløse.

Kvinder ser ud, og mænd handler

Fritidsforskning gav overraskende resultater. Nu håber dataloger fra Danmark, England og USA at få penge til et grundigere studie i, hvordan kvinder og mænd beskrives forskelligt i litteraturen.

Humanister i mediebranchen: “Du skal turde satse det hele på sort”

Et job i mediebranchen er for mange et drømmejob, men det kræver hårdt arbejde, talent og gåpåmod, hvis du som akademiker skal få din fod indenfor hos for eksempel DR. Magisterbladet har talt med to succesfulde cand.mag.er i mediebranchen.

Tager hånd om de svageste

Omsorgsfuld. Humoristisk. Uhøjtidelig. Hårdtarbejdende. Hård hund. Magisterforeningens pris til årets tillidsvalgte bliver i 2019 delt mellem to erfarne kandidater: arbejdsmiljørepræsentant Charlotte Bonde på Professionshøjskolen Absalon og Steffen Junker, fællestillidsrepræsentant på Aarhus Universitet.

For nogle føles bogstaver som at røre ved pels

Hos nogle mennesker spiller sanserne så meget sammen, at bogstaver, tal eller ugedage får farver eller tekstur. Besøgende på udstillingen “Sense me” på Trapholt kan hjælpe forskerne med at blive klogere på synæstesi og multisensoriske sanseindtryk.

Carsten Rahbek vil forstå livets naturlove

DM’s forskningspris 2019 inden for naturvidenskab går til professor i makroøkologi Carsten Rahbek, Globe Institute på Københavns Universitet. Med afsæt i komplekse computermodeller og faktiske optællinger af dyr og planter bidrager Carsten Rahbek til ny forståelse af, hvad der skaber mangfoldigt liv på jorden.

Rubina Raja afdækker, hvad der får samfund til at forgå eller bestå

DM’s forskningspris 2019 inden for humaniora og samfundsvidenskab går til professor i klassisk arkæologi og centerleder Rubina Raja, Aarhus Universitet. Med afsæt i antikken og gennem tværfagligt samarbejde afdækker hun, hvordan menneskelig adfærd og forandringer i omverdenen får samfund til at udvikle sig eller forgå.

Nyheder

Destruktion af et undervisningsområde

I løbet af de sidste tre-fire år er antallet af undervisere i dansk som andetsprog (DSA) faldet fra ca. 3.000 til ca. 1.200 på landsplan.

Nej tak til discount-a-kasser

Angrebene på dagpengene er kommet væltende de sidste mange måneder.

Debat