Dansk Magisterforening

Endnu en fagforening vil fusionere med DM: ”Det giver os større muskler”

”DM har været meget imødekommende, og vi "DM har været meget imødekommende og vi opdagede tidligt, at vi har en fælles vision for, hvad vi gerne vil opnå," siger Cathrine Holm-Nielsen, der er forperson i Kommunikation og Sprog © Pressefoto

Del artikel:

Med fusionen bliver 10.000 kommunikatører fra KS og DM samlet. Det giver mulighed for at tilgodese specialiseringer indenfor kommunikation, mener KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Planen er lagt for, at DM skal fusionere med endnu en fagforening.

Hovedbestyrelserne i DM og Forbundet Kommunikation og Sprog (KS) har indgået en aftale om en fusion mellem de to fagforeninger til november 2024. Det vil i så fald give DM et samlet medlemstal på cirka 80.000 medlemmer.

For Kommunikation og Sprog er formålet at fremtidssikre medlemmerne, fortæller forperson Cathrine Holm-Nielsen.

”Vi har virkelig haft dybdegående overvejelser om, hvad der ville være bedst for os. Om vi skulle forblive en lille, fagspecialiseret fagforening eller om vi skulle finde en fusionspartner, der kan give os nogle større muskler. Med DM får vi fordelen af en større organisation, men får også lov at beholde den faglige identitet i den nye sektor, hvilket har været afgørende for os,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Som en del af fusionen bliver der oprettet en ny sektor for kommunikatører i DM, der både vil bestå af mere end 10.000 kommunikatører fra KS og fra DM. Dermed vil være Danmarks største fagfaglige fællesskab for kommunikatører, siger Cathrine Holm-Nielsen.

Cathrine Holm-Nielsen peger på, at en af fordelene ved en endnu større pulje af kommunikatører er, at KS-medlemmers fag med tiden har udviklet sig og favner over flere og flere forskellige underdicipliner.

”Vi har en kernefaglighed i kommunikation, men vores medlemmer er også begyndt at specialisere sig ind i HR, grøn omstilling, IT, projektledelse, rådgivning og lignende. Og med DM kommer vi op på en kritisk masse, hvor man også kan tilgodese indsatser rettet mod de enkelte specialiseringer.”

Andet forsøg

Stemmer KS’ medlemmer ja til fusionen til februar, bliver det DM’s fjerde fusion på kort tid.

I starten af året fusionerede DM med jordbrugsakademikerne i fagforeningen JA og skov-og landskabsingeniørerne i DSL og fra første november gælder det samme for Forbundet Kultur og Information (KI).

Og der er da også en fordel ved at man som lille fagforening fusionerer med en større, mener Cathrine Holm-Nielsen.

”Vi har en store bredde i, hvordan folk er ansat og vi skal have jurister og rådgivere, der har styr på hele paletten. Det betyder, at vi bruger en forholdsvis større del af vores samlede ressourcer på det, end når man er en del af noget større.”

Kommunikation og Sprog

Organiserer 7.000 medlemmer inden for kommunikation, sprog og marketing.

Indgår i Akademikerne og deler a-kasse med Dansk Journalistforbund. 

Udgiver fagbladet KomMagasinet som medlemmer af DM Kommunikation fremover vil modtage, hvis fusionen bliver stemt igennem.

Blev stiftet i 1970 under navnet ”Handelshøjskolens Korrespondentsammenslutning”.

Skiftede navn til Kommunikation og Sprog i 2004.

Det er ikke første gang, at KS har haft planer om at fusionere med en anden fagforening. I 2013 bekendtgjorde ledelsen i både KS og Dansk Journalistforbund (DJ), at de ville arbejde hen mod en fusion. Men efter intern kritik fra medlemmerne, trak ledelsen i DJ på bremsen i forhold til fusionsplanerne i slutningen af 2014.

Men Cathrine Holm-Nielsen er ikke bekymret for, at fusionsplanerne går i vasken denne gang.

”DM har været meget imødekommende og vi opdagede tidligt, at vi har en fælles vision for, hvad vi gerne vil opnå. Så jeg kan virkelig stå på mål for, at det er den bedste beslutning for KS. Det bliver så min opgave at kommunikere det på den rigtige måde til medlemmerne.”

Bliver fusionen stemt igennem, fortsætter Cathrine Holm-Nielsen som forperson for den nyoprettede sektor, der vil blive repræsenteret i DM’s hovedbestyrelse.

Forperson for DM, Camilla Gregersen, udtaler, at hun glæder sig meget over fusionsaftalen og ser frem til at få resultatet af afstemningen blandt KS’ medlemmer.

”Jeg er glad og stolt over, at KS har valgt DM at fusionere med. Aftalen er et vigtig skridt henimod at blive den fagforening, der samler kommunikatørerne, og sammen kan vi skabe et stærkt fagligt fællesskab med masser af attraktive medlemstilbud og en styrket interessevaretagelse. Jeg håber, at vi får mulighed for at byde KS-medlemmerne velkommen i DM til november næste år.”