Dansk Magisterforening

Venstre kræver mere tilsyn med private uddannelser efter artikler om idrætsinstitut

Af Julie Dalgas
Del artikel:

Venstres uddannelses- og forskningsordfører Peter Juel-Jensen vil nu gå til ministeren og kræve svar på, hvorfor der ikke er nok tilsyn med private SU-godkendte uddannelser.

Det er “tåbeligt”, at private uddannelser bliver behandlet anderledes end de offentlige.

Sådan lyder det nu fra regeringspartiets uddannelses- og forskningsordfører Peter Juel-Jensen (V).

“Jeg har svært ved at acceptere, at der ikke er god nok kontrol med de private uddannelser”, siger han.

“Jeg har en forventning om, at man har samme kontrolindsats både over for de offentlige og private uddannelser - især når staten bruger så mange penge på SU”.

Udtalelsen kommer i kølvandet på en række artikler, som Akademikerbladet har skrevet om den private uddannelse Paul Petersens Idrætsinstitut.

Der må slet ikke være tvivl om, hvorvidt man kan bruge den uddannelse, man tager

Peter Juel-Jensen, Venstres uddannelses- og forskningsordfører

Blandt andet har professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh rejst kritik af, at der ikke er tilsyn med private SU-godkendte uddannelser som Paul Petersens Idrætsinstitut i en periode på fire år, mens der er langt mere omfattende tilsyn med offentlige uddannelser.

Derudover har en aktindsigt, som Akademikerbladet har fået, vist, at Paul Petersens Idrætsinstitut ikke giver ret til betegnelsen som faglærer i idræt på trods af, at uddannelsen har markedsført sig på det.

Det er kommet bag på tidligere studerende Simone Börner, der føler, at hun har spildt de 100.000 kr., som uddannelsen koster.

“Jeg kan godt forstå, at de studerende tænker, at det må være en statsanerkendt uddannelse, når den modtager SU. Der må slet ikke være tvivl om, hvorvidt man kan bruge den uddannelse, man tager”, siger Peter Juel-Jensen (V).

Han vil nu gå til uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) og bede om svar på, hvorfor tilsynet med private uddannelser er anderledes end med de offentlige.

“Alle uddannelser i Danmark skal være af så god kvalitet, at vi gør samfundet rigere og de unge mennesker til en bedre version af sig selv. Der må ikke slås tvivl om vores uddannelsesinstitutioner - hverken de offentlige eller de private. Derfor vil jeg bede ministeren om at undersøge, om tilsynet på de private institutioner er godt nok i dag”, siger Peter Juel-Jensen (V).

}