Dansk Magisterforening

Vi anbefaler: 6 podcasts, du skal tage med på ferien

Uanset om du skal holde ferie på stranden eller byen, kan det være rart at have noget i ørene og zone ud, mens du bliver klogere. Her er 7 bud på, hvad du kan lytte til. © Foto: Christian Lindhard/Ritzau Scanpix

Af Redaktionen
Del artikel:

Ferietid er lyttetid. Akademikerbladet går på sommerferie med en række anbefalinger til podcasts du kan høre i din ferie. Rigtig god sommer.

Forhjulslir

Sommeren er over os, og for mange danskere betyder det Tour de France i fjernsynet. Ikke mindst i år, hvor en dansk vinder skal forsøge at genvinde den gule trøje i mere end to årtier. Men cykelsporten er så meget mere TdF. Der er løb næsten hele året fyldt med dramaer, personlige opgør og fantastiske såvel som ulykkelige hændelser.  Alt dette dyrker Forhjulslir, som gennem interviews med ryttere og eksperter lader lytterne komme helt tæt på cykelsportens DNA på en altid faglig, veloplagt og meget velfortalt facon.

Anbefalet af Martin Ejlertsen, journalist på Akademikerbladet

© Logo: Forhjulslir

Varbergs Danmarkshistorie

Første sæson handler om klimaforandringer, og hvordan forandringerne af klimaet har påvirket vores historie. Fra verdens værste år i 536 til de aktuelle accelererende klimaforandringer.

Anbefalet af Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening

© Logo: Radio24syv

The men - and boys - are not alright

Det er den mest interessante podcast, jeg har hørt længe. Her gennemgås det, hvordan de amerikanske drenge og mænd fejler i uddannelsessystemet.

Det er næsten slående, hvordan der er en til en paralleller til Danmark. Vi har simpelthen tabt drengene i uddannelsessystemet i hele den vestlige verden, og vi ved ikke rigtigt hvorfor.

For mig at se, er det en af de vigtigste og mest oversete problemstillinger i vores uddannelsespolitik.

Anbefalet af Mads Storm Eriksen, uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv

© Logo: Vox

Working It

Hvis jeg kommer til at savne kontorlivet i min ferie, vil jeg ty til podcasten 'Working It' fra Financial Times. På bare 15 min taler vært Isabel Berwick hver uge med eksperter om tidens tendenser i det moderne arbejdsliv. Har din garderobe for eksempel også ændret sig efter Covid? Og er barselsorlov egentlig stadig en karriere-dræber? Den er vittig og informativ.

Anbefalet af Benedicte Borelli, digital redaktør på Akademikerbladet

© Logo: Financial Times

Karriere på hovedet

De seneste måneder har journalist Lasse Højsgaard rejst rundt i landet og undersøgt, hvordan en karriere også kan se ud. Det er der kommet en podcastserie ud af, hvor han med sprød speak og inspirerende samtaler udfordrer LinkedIn-glansbillederne. Lasse dykker ned i eksistentiel karrierevejledning, overraskende karriereskift og helt nye måder at forstå det arbejdende menneske.

Anbefalet af Troels Kølln, chefredaktør på Akademikerbladet

© Logo: DM Akademikerbladet

Retlig Interesse

En podcast fra advokatfirmaet Poul Schmidt, der zoomer ind på juridiske aspekter i samfundet, som kan få betydning for os alle. Har lige slugt nogle afsnit om nogle af de første klimaretssager, som sakl føres ved Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det er teknisk stof, men super godt formidlet.

Anbefalet af Jane Mylenberg, Museumsdirektør Enigma