Dansk Magisterforening

Mette fik nyt job, fordi hun skrev om sin fyring på LinkedIn

"Efter mit opslag blev jeg inviteret til flere jobsamtaler. Jeg fik at vide, at de især var inspireret af tonen og min tilgang til at formidle et svært budskab”, siger Mette Læssøe. © Foto: Chris Lind

Jobsøgning
Del artikel:

Et rekrutteringsbureau læste interesseret med, da retoriker Mette Læssøe uden omsvøb fortalte om sin fyring på LinkedIn. Nu bliver bureauet hendes nye arbejdsgiver.

Et ærligt opslag om en rigtig træls fyring viste sig at blive til en jobansøgning med gigantisk gennemslagskraft for den 28-årig retoriker Mette Læssøe med bopæl i Vejle.

Blandt de 25.000 som læste med i det første døgn, efter at hun lagde opslaget ud på LinkedIn, var rekrutteringsbureauet Right i Hellerup. De var en af de første virksomheder, der inviterede Mette Læssøe til en jobsamtale. Det gik godt:

”Jeg har fået nyt job. Jeg skal starte efter sommerferien, og jeg har nærmest ondt i kæberne, fordi jeg går rundt og smiler hele tiden”, fortæller hun.

Ikke i sin vildeste fantasi havde hun forestillet sig, at den møgsituation, hun stod i i slutningen af maj, på rekordtid ville blive vendt på hovedet.

Den 1. august begynder hun på et helt nyt arbejdsliv, som både tegner til at have den fleksibilitet og de faglige udfordringer, hun efterspørger.

”Jeg skal arbejde deltid i en remote stilling som content manager i Right. Jeg skal stå for virksomhedens indhold på de sociale medier, matche de helt rette ord med den rette rådgivning – og skabe cool indhold i den eksterne kommunikation. Right finder specialister og ledere til virksomheders finans- og økonomiafdelinger og prøver at skubbe til konventionerne i en lidt konservativ branche. Min opgave bliver at fjerne lidt af støvet fra branchens image”, forklarer Mette Læssøe. 

Ærligheden ræsonnerede hos mange

Det var ellers ret grænseoverskridende at lægge svesken på disken på LinkedIn, da hun blev fyret fra sit job som tekstforfatter i reklamebureauet Superego i Horsens.

”Men Det var netop tonen i mit opslag – og ærligheden – der ræsonnerede hos andre. Det var ikke alene sympati-tilkendegivelser, der strømmede ind. Jeg blev inviteret til flere jobsamtaler. Jeg fik at vide, at de især var inspireret af min tilgang til at formidle et svært budskab”, siger Mette Læssøe.

Hun var selv træt af at læse, hvordan folk floromvundent skrev om at skulle ’videre på deres rejse’, ’søge det næste eventyr ’ og ’trænge til nye udfordringer’, når de reelt var blevet fyret.

”Så selvom det gjorde av, valgte jeg at dele min egen trælse nyhed uden at pakke den ind i glimmer og glitter”, siger Mette Læssøe.  

2-4 dage i København  

At hun endte i en helt ny branche på en arbejdsplads med kontor i den anden ende af landet, ser hun kun som en spændende udfordring. Hun havde også skrevet i sit opslag, at geografi ikke var afgørende.

”Jeg kommer oprindeligt fra Sjælland, og når jeg skal arbejde på kontoret i Hellerup 2-5 dage om måneden, kan jeg bo hos familie i Hillerød. Right er født under corona, og hele forretningen er bygget op, så den fungerer online. Vi er flere medarbejdere på den anden side af bæltet”, siger Mette Læssøe. 

”Jeg tilstræber at få et arbejdsliv med stor faglig båndbredde og med en stor fleksibilitet. Det er vigtigt, fordi jeg også har to små børn”.

Mette Læssøe, content manager

En fyring er ikke altid skidt

Ved siden af stillingen i Right går hun med tanker om at starte op som selvstændig i Vejle.

”Jeg tilstræber at få et arbejdsliv med stor faglig båndbredde og med en stor fleksibilitet. Det er vigtigt, fordi jeg også har to små børn”, siger Mette Læssøe.  

Forløbet de seneste måneder har lært hende en hel masse.

”Mit LinkedIn-opslag var ikke kun affødt af, at jeg var ledig på jobmarkedet. Det var også et forsøg på at være med til at bryde et tabu. De fleste oplever jo at blive fyret en eller flere gange i løbet af et arbejdsliv,”, påpeger hun.

Mette Læssøe kan kun anbefale andre at anvende en lignende strategi, når de søger job. Hun minder om, at en fyring ikke altid er skidt, selvom det kan føles sådan. 

”Der er en fed udvikling i gang, hvor mange arbejdsgivere påskønner en tilgang, som er ærlig uden at være sølle. Jeg tog ejerskab over mit narrativ, og viste, hvem jeg er. Det er vejen til det bedste match med en ny arbejdsgiver”, siger Mette Læssøe.