Dansk Magisterforening

Mød DM's nye grønne rum: Velkommen til BIO

Arbejder du med klima, miljø og natur? Så får du nu mulighed for faglig fordybelse, viden, netværk og sparring i DM’s nye grønne rum, BIO. © Foto: Lasse Martinussen

Af Anna Dalsgaard
Del artikel:

DM har skabt et nyt fagligt samlingspunkt med arrangementer, artikler og ekspertlister inden for det biovidenskabelige område.

Arbejder du med klima, miljø og natur? Så får du nu mulighed for faglig fordybelse og viden i DM’s nye grønne rum, som du kan udforske på websitet dm.dk/bio.

I BIO er det faglige i centrum, og i udviklingen af det nye rum, har DM samlet en række medlemmer i en fokusgruppe og spurgt dem, hvilke behov og forventninger de har til en grøn faglig satsning. Fokusgruppen er sammensat af medlemmer i DM, JA (Jordbrugsakademikerne) og DSL (Danske Skov- og Landskabsingeniører), da de tre faglige organisationer fra 1. januar 2022 har indledt et tæt samarbejde.

På sitet kan du læse artikler om fx Danmarks problematiske nationalparker, fremtidens brændstof og plast, overset havnatur og biogene byggematerialer.

Tværfaglige møder er både berigende og værdifulde for jobbet og den faglige identitet

Fokusgruppeinterview

Medlemmerne i fokusgruppen omtaler fagfaglige arrangementer og tværfaglige møder som berigende og værdifulde, både for deres job og deres faglige identitet. De ønsker sig skarpe møder, hvor konkrete fagligheder overlapper hinanden. Derfor kan du allerede nu finde arrangementer om fx landbrugets løsninger til den grønne dagsorden anno 2050 og Danmarks første vertikale landbrug.

Du kan se alle arrangementer på dm.dk/bio/arrangementer

Faglige netværk står højt på ønskelisten

Faglige netværk er en af de bedste måder at møde andre, som interesserer sig præcis for det samme som en selv, og medlemmerne ønsker sig faglige netværk som en del af det nye grønne rum, hvor man kan mødes både online og fysisk for at udveksle ideer og sparre med hinanden.

DM har i dag to relevante netværk, ”Grønt netværk for scient.er” og ”Akademikere i den grønne omstilling”. Find dem, og læs mere om, hvordan du selv kan starte andre netværk på dm.dk/din-karriere/netvaerk

BESØG BIO

BIO er det faglige samlingspunkt for alle jer med grønne fagligheder, interesser og ambitioner

Udforsk BIO på dm.dk/bio