Dansk Magisterforening

Magdalena Zajfman er en af Røde Kors’ juleværter: ”For mig handler julen om at ”walk-the-talk”

Af Anna Dalsgaard
Del artikel:

I tre år har proceskonsulent Magdalena Zajfman åbnet sit hjem for fremmede juleaften. ”Det er tankevækkende, at vi er så dygtige i Danmark til at lukke os om os selv, når julen burde handle om det modsatte”, siger hun.

Hvert år uddeler DM årets tillidspris på årsmødet for tillidsvalgte, hvor flere hundrede tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter mødes for at få ny viden, diskutere aktuelle politiske dagsordener og inspirere hinanden.

Tillidsprisen uddeles af DM, men det er kollegerne, der indstiller deres repræsentant.

”Vi spørger hvert år medlemmerne, om de har en sej tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant, som de gerne vil anerkende. Og hvert år får vi de fineste og meget rørende fortællinger ind fra kollegerne”, sagde DM’s formand, Camilla Gregersen, som uddelte tillidsprisen.

Vi spørger hvert år medlemmerne, om de har en sej tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant, som de gerne vil anerkende

Camilla Gregersen, formand i DM

Prisen uddeles for at hylde tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne for deres store og vigtige arbejde med fx at forhandle løn på kollegernes vegne, forsøge at undgå afskedigelser og være der for kollegerne, når det ikke kan undgås, og i høj grad for at skabe et så godt arbejdsmiljø som muligt i hverdagen.

I år hylder DM hele tre tillidsrepræsentanter:

  • Jane Meller Thomsen, tillidsrepræsentant og bestyrelsesmedlem i HOFOR
  • Alexandra Møller Holsting, fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet
  • Iben Mogensen, tillidsrepræsentant i Danmarks Radio, DR-byen

Udover hæderen følger normalt også 25.000 kroner med, men da der i år er tre vindere, har DM valgt at runde op, så de hver modtager 10.000 kroner for hæderen.

Camilla Gregersen takkede alle de fremmødte tillidsvalgte for deres store daglige indsats ude på arbejdspladserne:

”Det er jeg utrolig taknemmelig for, og det er alle vores medlemmer også”.

”Vi har fået flere rigtig gode indstillinger i år, og det har været svært at vælge. Derfor har vi i panelet, som har behandlet indstillingerne, besluttet at hylde hele tre seje, kloge, dedikerede personer, som på hver deres måde har gjort en kæmpe forskel på deres arbejdsplads”, sagde hun.

Det skriver kollegerne blandt andet om Jane Meller Thomsen, tillidsrepræsentant og bestyrelsesmedlem i HOFOR i deres indstilling:

”Jane er en helt exceptionel TR for DM’erne i HOFOR. Hun brænder for at gøre vores daglige trivsel bedre og yder en stor indsats for, at vi som gruppe bliver hørt i virksomheden. Jane er altid til rådighed for os som sparringspartner og rådgiver. Hun møder os hjerteligt og varmt, så vi føler os hørt og set — og hun er ikke bange for at kæmpe vores sag i systemet. Derudover koordinerer hun også mellem faggrupperne i HOFOR, og senest bidrager hun nu også til, at HOFOR går i den bedst mulige retning igennem sin medarbejdervalgte bestyrelsespost. Jane er en fantastisk TR, kollega og personlighed.”

Det skriver kollegerne blandt andet om Alexandra Møller Holsting, fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet i deres indstilling:

”Alexandra er helt ekstraordinært kompetent, ordentlig og vedholdende. Hun har ydet en stor og meget vigtig indsats som fællestillidsrepræsentant ved Humaniora på SDU, som har været igennem både nedskæringer, fratrædelser og den første revision af vores normaftale i 10 år.

Alexandra har som ankerperson nærmest været en naturkraft i arbejdet for at sikre anstændighed i alle processer. Hendes bestræbelser på at forstå andres perspektiver, at arbejde for transparens i systemer, og at været grundigt opdateret med den nødvendige viden tjener som forbillede. Tillidsrepræsentanterne for alle fakulteternes institutter indstiller Alexandra i fællesskab for at udtrykke vores store taknemmelighed.”

Det skriver kollegerne blandt andet om Iben Mogensen, tillidsrepræsentant i Danmarks Radio, DR-byen i deres indstilling:

”Iben er en ansvarlig ”terrier”, der ikke lader sig spise af med overfladiske svar eller lader problemer ulme under overfladen. Samtidig er det med et stort smil og godt humør, at hun udfordrer ledelse og medarbejdere og holder alle fast på de fælles visioner. Hun ser organisationen som et hele og forventer, at alle opfører sig ansvarligt. Hun ser detaljer og sætter små symptomer ind i en sammenhæng, som ikke bare på den korte bane skal fungere — men også på den lange bane”.