Dansk Magisterforening

Coronavirus: SDU lukker alle offentlige områder

Ledelsen på Syddansk Universitet (SDU) har belsuttet at lukke ned for alle større områder på universitet frem til minimum den 31. marts på grund af risikoen for smittespredning af coronavirus blandt ansatte og studerende. © S. Juhl, Wikipedia

Del artikel:

På grund af risikoen for smittespredning af coronavirus blandt personale og studerende har ledelsen på Syddansk Universitet besluttet at lukke større samlingssteder som kantine og biblioteker frem til slutningen af marts måned. Desuden suspenderer universitetet alle tjenesterejser.

Det er slut med at gå i kantinen, på biblioteket eller sågar i fredagsbar på Syddansk Universitet.

For at forebygge smitte af coronavirus har universitetets ledelse valgt at lukke alle større samlingssteder på universitetet.

”SDU’s særlige campusstruktur med sammenhængende bygninger med mange ansatte, studerende og daglige gæster giver øget risiko for smittespredning. SDU’s ledelse har derfor besluttet at lukke alle større samlingsområder på alle campusser. Det gælder kantiner, biblioteker, læsesale, fredagsbar og andre lignende samlingssteder, hvor mange ansatte og studerende færdes. Alle områder vil være enten aflåst eller synligt afspærret med skiltning”, skriver universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind i en mail til de studerende og ansatte søndag den 8. marts.

Nedlukningen af alle større områder på SDU sker for at ”opretholde universitetets forretningskritiske opgaver, mens en række ikke-forretningskritiske aktiviteter helt eller delvist lukkes ned indtil videre frem til 31. marts”, oplyser han videre. 

I mailen står det også, at universitetets bibliotek er åbent på diverse digitale platforme som mail, Skype og telefon. Der vil desuden fortsat være online adgang til elektroniske tidsskrifter, databaser og e-bøger. Og der etableres mulighed for selvbetjening i forhold til aflevering og udlån af bestilte bøger.

Mens SDU’s kantine er lukket for almindeligt kantinesalg som minimum frem til slutningen af måneden, så leverer den dog fortsat forplejning til møder og arrangementer.

Tjenesterejser suspenderes

Alle tjenesterejser for SDU’s ansatte bliver desuden suspenderet, skriver universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind. Det skyldes risikoen for, at andre konferencedeltagere eller rejsende kan have været i et af de særlige risikoområder.

”Tjenesterejser til internationale konferencer suspenderes i samme periode for alle medarbejdere. Der kan dog gives dispensation fra dekan eller universitetsdirektør, men den pågældende medarbejder vil blive sat 14 dage i hjemmekarantæne efter tilbagekomst”.

SDU’s ledelse forbyder også al tjenesterejseaktivitet til særlige risikoområder, som er angivet som røde eller orange zoner på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det er uanset om der er tale om en konference eller et møde.

Det forbud gælder dermed i skrivende stund store dele af Kina, de italienske regioner Piermonte, Lombardiet, Emilia-Romagna, Aostadalen, Veneto og Marche samt provinsen Gyeyonbuk og byen Daegu i Sydkorea og hele Iran.

”Hvis en medarbejder rejser privat i særlige risikoområder, skal medarbejderen i 14 dages hjemmekarantæne efter hjemkomst”, skriver universitetsdirektøren.

Alle events, konferencer og lignende med mere end 1.000 deltagere med planlagt afholdelse i denne periode aflyses. Og arrangementer med færre end 1.000 deltagere skal godkendes af dekan eller universitetsdirektør.

”Arrangementer bliver risikovurderet i forhold til antal personer, tæthed, indendørs eller udendørs, tilrejsende deltagere fra udlandet og deltagere i risikogrupper som svækkede, ældre eller kronisk syge borgere. Dekanen eller universitetsdirektøren beslutter om et arrangement afholdes, udskydes eller aflyses. Din lokale ledelse kan svare, hvis du har konkrete spørgsmål”, afslutter Thomas Buchvald Vind.