Spring menu over
Dansk Magisterforening

Ny startup-uddannelse på DTU skal hente humanister og samfundsvidenskabere

© Foto: Annie Spratt, Unsplash

Del artikel:

I Silicon Valley står humanister og de samfundsfaglige bag de største tech-succeser. Nu vil også DTU have dem om bord. Når en ny kandidatuddannelse i teknologisk entreprenørskab åbner til september, skal to tredjedele af de studerende komme fra andre end de tekniske videnskaber, lyder ambitionen.

Glem alt om matematik på A-niveau. Når kandidatuddannelsen i teknologisk entreprenørskab optager det første hold til september, skal kun en tredjedel af de studerende have en uddannelsesbaggrund i de tekniske videnskaber. Resten skal komme med en bachelorgrad fra humaniora eller samfundsfag.
Sproglige og kulturelle kompetencer samt en dybere indsigt i samfundsforhold er nemlig helt essentiel viden, hvis man skal løse tidens udfordringer med ny teknologi. Den erfaring har man gjort i både Sverige, England og USA, og på DTU i Lyngby gør man nu samme forsøg på at blande de humanistiske og samfundsvidenskabelige kompetencer med ingeniør- og IT-fagene.

”Det er ikke nok at være stærk på teknologi, hvis man skal lave teknologisk innovation. Mange af de løsninger, vi skaber på DTU, kan komme stærkere ud over rampen, når den teknologiske tilgang får både humanistiske og samfundsvidenskabelige kompetencer at spille op imod”, forklarer Sannie Fisker, der er uddannelsesleder i Center for Teknologisk Entreprenørskab på universitetet.

På den nye uddannelse i teknologisk entreprenørskab får de studerende lejlighed til at udvikle en teknologisk start-up, mens de læser. Sannie Fisker drømmer om, at de finder sammen i tværfaglige teams, der vil angribe opgaverne fra helt nye vinkler.

”Sociale udfordringer, klimakrise eller bekæmpelsen af fattigdom kræver, at teknikere, humanister og samfundvidenskabere får et fællles sprog”, mener Sannie Fisker.

Om uddannelsen

Technology Entrepreneurship hedder DTU's nye, engelsksprogede kandidatuddannelse.

Den giver titlen cand.tech.

Ansøgningsfristen for første hold er 1. marts.

Du kan søge om optagelse og læse mere på dtu.dk.

Tre studiespor fokuserer på startups

Entreprenørskabsuddannelsen har tre spor, der komplementerer hinanden i en startup-process:

  • Strategi og brugerindsigt
  • Teknologi og design
  • Økonomi og jura

DTU har samtidig et stærkt internationalt øko-system, så man kan sende teams af studerende til både produktionsindustrien i Sydkorea, til bilindustrien i München eller på udveksling hos toppen af tech-miljøet i Californien og Paris. Ambitionerne og forventningerne til kandidatuddannelsen er enorme, siger uddannelsesleder Sannie Fisker.

”Hos os kan de studerende lave trial and error uden at skulle bruge år på at samle stumperne op igen. De får støtte af mentorer og kan boltre sig på DTU´s legeplads for entreprenører, DTU Skylab, samtidig med, at de får opbygget tung viden og færdighede som tech-entreprenører,” siger hun.