Dansk Magisterforening

Her er MA's nye bestyrelse: "Vi skal kæmpe for mindre kontrol og mere hjælp"

Her er den gamle bestyrelse i MA, der imidlertid også er den nye bestyrelse - alle er nemlig blevet genvalgt for perioden 2021-2022. Fra venstre: Formand Per Clausen, Mark Bjerregaard Bengtson, Bayar Tarik Fattah, Bjarke Friborg, næstformand Sigrid Jørgensen, Søren B. Andersen og Finn Hartvig Nielsen. © Foto: MA

Del artikel:

A-kassen MA har en stor opgave foran sig, siger den genvalgte formand Per Clausen. "Der er brug for bedre dagpengedækning, og a-kasserne bør have bedre mulighed for at hjælpe medlemmerne med at få arbejde i stedet for at skulle bruge tiden på kontrol".

Stemmerne er talt op i valget til bestyrelsen i MA, der er Danmarks eneste a-akasse, hvor medlemmerne direkte vælger bestyrelsen. Og det er de gamle kendinge, der er blevet valgt ind. 

Således kan alle de nuværende bestyrelsesmedlemmer se frem til to år mere i front for MA og de godt 82.000 medlemmer.

"Vi har en stor opgave foran os med at påvirke det politiske system. Der er brug for bedre dagpengedækning, og a-kasserne bør have bedre mulighed for at hjælpe medlemmerne med at få arbejde i stedet for at skulle bruge tiden på kontrol. Og så håber jeg, at vi kan lempet de ret stramme regler om samtalerne", siger Per Clausen, der er den nuværende og sandsynligvis også kommende formand for MA.

"Derudover skal vi naturligvis holde vores høje - synes vi selv - serviceniveau over for medlemmerne. Ikke mindst holde fast i det, vi har lært om digitale muligheder under corona, hvor vi har haft ét digital arrangement om dagen", siger han.

Det er de samme mennesker, der er valgt ind i bestyrelsen igen. Hvordan sikrer I, at der stadig er udvikling i jeres arbejde?

"Det er selvfølgelig noget, vi skal være opmærksomme på og måske overveje, når der skal stilles kandidater op næste gang. Fordelen er, at nu kan vi udnytte, at vi faktisk allerede har et godt samarbejde kørende", siger Per Clausen, der selv fik 581 personlige stemmer.

Her er den nye bestyrelse

Kun hver 16. medlem afgav stemme

4.865 medlemmer afgav stemme til valget, hvoraf 115 stemte blankt. Det svarer til 6,1 procent af medlemmerne - en stemmeprocent, der ligger noget lavere end de 10,4 ved valget for to år siden.

"Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt med en valgdeltagelse på under 10 procent. Vi skal tænke mere over, hvordan vi gøre valget mere synligt over for medlemmerne fremover. En forklaring på den lave valgprocent kan dog også være, at medlemmerne ikke finder det magtpåliggende at stemme, fordi det faktisk kører ret godt i MA", siger Per Clausen.

Kandidaterne til bestyrelsesvalget var opstillet under fire lister. Samlet set fordelte stemmerne på de fire lister sig således:

  • MA-listen fik 1.632 stemmer (34,3 pct.)
  • Forum for Akademikere – Fælleslisten fik 598 stemmer (12,8 pct.)
  • Medlemmerne i Centrum-Samarbejdslisten fik 1.162 stemmer (24,4 pct.)
  • DM-listen – for fremtidens arbejdsmarked fik 1.362 stemmer (28,6 pct.)