Dansk Magisterforening

Regeringen: Næsten ingen magistre får ret til tidlig tilbagetrækning

© DR

Del artikel:

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) understreger, at "stort set ingen" magistre får ret til regeringens tidligere pension. Psykisk nedslidning, der ellers sidste år var et bærende princip i Socialdemokratiets planer om tidlig tilbagetrækning, er forsvundet ud af det udspil, som blev præsenteret i dag.

Næsten ni ud af ti, der får ret til ret til tidlig pension som følge regeringens udspil om tidlig pension, er faglærte eller ufaglærte.

Sådan lød det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), da regeringen tirsdag endelig præsenterede sit udspil om tidlig pension ved Danish Crowns slagteri i Horsens.

Ifølge regeringen er det ikke kun Arne, men også en lang række af hans slagteriarbejderkolleger, der kommer til at nyde godt af retten.

Under pressemødet viste Peter Hummelgaard en planche, der viste, at Fødevareforbundet (NNF) har den største andel af medlemmer, der i 2022 får ret til tidlig pension. 65 pct. af dem, som er i alderen for tidlig pension, vil få ret til tidlig pension.

”I den lave ende har vi magistrene og akademikernes A-kasse, hvor stort set ingen medlemmer vil få ret til tidlig pension”, sagde beskæftigelsesministeren.

Ifølge udspillet vil 38.000 personer få ret til tidlig pension i 2022. Det er fx dem, som har været på arbejdsmarkedet 44 år og som kan trække sig tilbage som 64-årige, 3 år før den nuværende pensionsalder.

Det fremgår af regeringens udspil, at psykisk nedslidning ikke bliver omfattet af ordningen. Psykisk nedslidning var ellers ligesom fysisk nedslidning ét af de bærende principper, da Socialdemokratiet under valgkampen fremlagde sine planer.

Ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) skal psykisk nedslidte i stedet for søge om at få adgang til seniorpension.

”Vi ved godt, at nedslidning både kan være fysisk og psykisk. Vi har hele tiden talt om en model med to søjler. En objektiv ret og en visitationsret. Dem, der måtte være psykisk nedslidte skal opfanges af seniorpension”, lød det fra Mette Frederiksen under præsentationen.