Spring menu over
Dansk Magisterforening

International chef: ”Mine medarbejderes privatliv er blevet vigtigt for mig"

Foto af Jacqueline Bryld

"Omstillingsparathed er vigtigere end nogensinde før", siger Jacqueline Bryld, International chef i Sex og Samfund. © Foto: Privat

Del artikel:

Det er blevet vigtigt for ledere at interessere sig for medarbejdernes privatliv. Det oplever Jacqueline Bryld, International chef i Sex & Samfund.

Det er vigtigt at udvise tillid med ledelse på afstand. Det er svært at bevare den samme fingerspidsfornemmelse med medarbejderne, som jeg normalt har med mere løbende dialog i løbet af hverdagen.

Jeg har derfor også opfordret til, at de hellere skal foretage et telefonopkald for meget end et telefonopkald for lidt, hvis der er spørgsmål til opgaver.

Derudover er det også nødvendigt, at jeg forholder mig endnu mere til mine medarbejderes private sfære, end jeg skulle før coronakrisen, for at kunne tage højde for det i planlægning og udførelse af arbejdsopgaver. Det er et af mine vigtigste mål som chef at sørge for, at mine medarbejdere trives, når de arbejder.

Det er vigtigt at tage højde for, om mine medarbejdere bor alene og bliver ensomme, eller om de har børn og har svært ved at skabe et optimalt workflow derhjemme. Det er derfor muligt for medarbejdere at lave aftaler om at arbejde på kontoret, hvis der bliver holdt afstand. De fleste har dog valgt at arbejde hjemme.

Omstillingsparathed er vigtigere end nogensinde før. Det bliver sat på spidsen under coronakrisen, at de, der er hurtigst og bedst til at omstille sig til en ny virkelighed, formentligt også klarer sig bedst på den lange bane.

Corona medfører mere vold og diskrimination

I forbindelse med coronakrisen, hvor flere udviklingslande har lukket ned for deres samfund, har vi desværre oplevet både stigende vold og diskrimination af minoriteter og manglende adgang til sundhedsydelser. Vi kan blandt andet se en ærgerlig udvikling i Uganda, hvor LGBT-personer er blevet gjort til syndebukke for coronakrisen.

Vi har forskellige samarbejdspartnere rundt omkring i verden – særligt på det afrikanske kontinent – som er udfordret af coronakrisen. Det er både økonomisk og sundhedsmæssigt. Flere af vores samarbejdspartnere har svært ved at implementere de sædvanlige aktiviteter i lokalsamfundene. Det er et problem, da meget af vores arbejde består i at fremme rettigheder til køn, krop og seksualitet i lokalsamfundene i udviklingslande.

Vi er meget bekymrede for den samfundsmæssige udvikling, det skaber i udviklingslandene. Vi er i tæt dialog med vores samarbejdspartnere, om de konsekvenser coronakrisen vil have på længere sigt. Der er allerede tegn på, at det kan blive en langstrakt krise – især for det afrikanske kontinent, hvor de er meget udsatte, blandt andet på grund af svage sundhedssystemer.