Spring menu over
Dansk Magisterforening

#vihylderhumanister: En julekalender

Copyright
Del artikel:

I ugevis er humanister blevet kritiseret for at være dovne, forkælede og virkelighedsfjerne. I december sætter Magisterbladet fokus på alt det gode, humaniora bringer med sig. Hver dag frem til jul spørger vi en humanist, hvilken forskel de gør. Læs alle historierne her.

24. december: “Jeg er træt af humanistbashing, for vi er faktisk megaseje”

Glædelig jul! Magisterbladets julekalenders sidste humanist er konsulent i Dansk Magisterforening Sørine Storm, der sammen med sin kollega Cecilie Cohrt kom på idéen om at lave en julekalender med humanister. De var nemlig begge trætte af, hvordan humaniora bliver talt ned til.

23. december: Vi skal vise menneskets fantasi i videnskaben

Når videnskab skal formidles, er det afgørende at vise, hvordan den kan anvendes konkret til at forbedre verden. Det mener dagens humanist, Amalie Josefine Jeppesen, der producerer film med videnskabsformidling.

22. december: Alle kan have glæde af historie

Dorthe Chakravarty er cand.mag. i historie og dansk fra Københavns Universitet og arbejder freelance som historiker og journalist. I radio, bøger, foredrag og podcast formidler hun historiens vigtighed videre. Hun er dagens humanist.

21. december:“Jeg beskytter civile under krig”

Mathias Baudier har en kandidatgrad i historie og samfundsfag fra Syddansk Universitet, men har skiftet karrierespor og arbejder i dag som informationsaktivitetsofficer i Hærens Efterretningsregiment.

20. december: “Jeg har altid bare sagt ja”

Siden Vibeke Clod-Svensson blev uddannet cand.mag. i filmvidenskab, har hun blandt andet arbejdet hos Disney, DR og Det Danske Filminstitut. Hun har nemlig altid har sagt ja til de muligheder, hun er blevet givet. I dag er hun rettighedskonsulent hos forlaget Alinea.

19. december: "Det er trist, at museer er blevet reduceret til attraktioner"

Museumsdirektør ved Trapholt i Kolding, Karen Holdaway Grøn, er dagens humanist. Hun er stolt af, hvordan museet, der specialiserer sig inden for moderne kunst og design, har rykket sig de seneste år.

18. december: En humanist med en CBS'ers drive

I ønsket om at hjælpe andre med at blive bedre til at kommunikere, startede cand.mag. i retorik Kenn Hansen i 2005 kursus- og konsulentvirksomheden EPO, hvor han nu sammen med et hold på seks medarbejdere, hjælper andre til at blive bedre til at præsentere.

17. december: "Giv studerende en karrierehåndbog med blanke sider, så de selv kan vælge"

I 2014 startede cand.mag. i engelsk, Le Gammeltoft, radiokanalen Heartbeats. I modsætning til de gamle mediehuse tager Heartbeats kultur alvorligt og sætter medieformaterne fri, så du både kan lytte, læse og se dit indhold, forklarer Le Gammeltoft.

16. december: Skuespiller og instruktør i overlevelsestræning

47-årige Henrik Vestergaard er uddannet cand.mag. i dramaturgi, skuespiller og officer fra forsvaret. Han bruger noget fra alle sine uddannelser i sine mange job, som trods forskelligheder har en rød tråd, hvor han benytter sine kompetencer.

15. december: "Vi i tech-branchen har et ansvar"

46-årige Nordic Director of Customer Advisory i dataanalysefirmaet SAS Institute, Pernille Hertel, skrev speciale om Emile Zola og den franske impressionisme, men er i dag chef for et team på 70 tekniske ansatte fordelt i flere nordiske lande.

14. december: "Vi er alle konspirationsteoretikere"

Som studieleder oplever lektor i amerikansk historie Kasper Grotle Rasmussen, at hans studerende nærmest skal skamme sig over at være humanister. De har brug for et skulderklap og anerkendelse af, at de kan noget brugbart, mener han.

13. december: Kritisk tænkning forebygger ekstremisme

De sidste to år har cand.mag. Satnam Singh rejst rundt i hele landet for at hjælpe uddannelsesinstitutioner med at styrke elevernes demokratiske dannelse og kritiske tænkning. Projektet er iværksat af Børne- og Undervisningsministeriet og har til formål at styrke de unges forståelse af det moderne samfund og forebygge ekstremisme og negativ social kontrol.

12. december: "Humanister hører også til i Europa-Parlamentet"

49-årige Sune Hansens uddannelse som cand.mag. i japansk med sidefag i antropologi er blevet til en foreløbigt 17 år lang karriere hos Europa-Parlamentet i Bruxelles. 

11. december: "Humaniora har ikke brug for en julegave, men for at tage sig selv mere alvorligt"

Humanist nummer 11 i Magisterbladets julekalender er kulturredaktør på Berlingske Anne Sophia Hermansen. Hun er uddannet mag.art. og vil have humanisterne til at vende blikket væk fra egen navle og ud mod verden.

10. december: Springer ud i startup

Når den 37-årige cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling Ida Blinkenberg Lidell springer ind i det nye år den 31. december, springer hun også ind i et helt nyt job. Hun går fra at være kommunikationsmedarbejder ved Københavns Universitet til at blive kommunikationsansvarlig i startup’en NABOGO, som vil revolutionere danskernes transportvaner.

9. december: "Biblioteket rodfæster fællesskaber"

Bag låge nummer ni i Magisterbladets humanistjulekalender finder vi den 34-årige cand.mag. i engelsk og nordisk sprog og litteratur Sebastian Bune. Både i sit job som formidler på Silkeborg Bibliotekerne og i sit virke som skønlitterær forfatter rækker han ud til udsatte unge som er opvokset i vold og stoffer.

8. december: Kære ledere, kig op fra de store regneark. Stol på den dybe viden, vi kender fra humaniora

Verden ville blive bedre, hvis ledere og beslutningstagere turde se op fra de store datasæt og træffe beslutninger ud fra den dybe, kvalitative viden, som kendetegner humaniora. Kun sådan kan vi finde frem til det alment menneskelige, mener 47-årige Rasmus Thomsen, der er partner og designdirektør i innovationsbureauet Is it a Bird.

7. december: Gør virksomheder mere bæredygtige

Når 42-årige cand.mag. i engelsk Xenia Obel ikke hjælper virksomheder til at blive bæredygtige som rådgivningschef i konsulentvirksomheden Zeal, bruger hun sin tid på iværksætterorganisationen TIME:ANGELS, som hun stiftede i begyndelsen af året. Fælles for begge er, at Xenia Obel har en dyb passion for at gøre verden til et bedre sted og hjælpe iværksættere med at skabe forandring.

6. december: “Den røde løber er spil for galleriet”

34-årige Stefan Pellegrini har mange titler. Han er både selvstændig, filminstruktør, producer, konsulent og arbejder på mange måder med skabelsen af storytelling til teater, film og spil. Han er uddannet cand.mag. i film og medier fra Aarhus Universitet, men har også taget uddannelsen som filminstruktør ved Super8 i Aarhus.

5. december: Ønsker sig klogere mediepolitikere i julegave

Efter mere end otte år i DR valgte 44-årige Steffen Raastrup i sommer at tage jobbet som Head of Content hos den nylancerede podcastplatform, Podimo. Han bruger han blandt andet sin uddannelse som cand.mag. i filmvidenskab til at udvikle idéer og podcast til brugerne.

 

4. december: KVINFO-legende har fået tidlig julegave 

72-årige Elisabeth Møller Jensen er forfatter og var fra 1990 til 2014 direktør for KVINFO. Hun er mag.art. i Nordisk sprog og litteratur og hovedredaktør på Nordisk Kvindelitteraturhistorie.

 

 

3. december: Hun hjælper udsatte beboere i Kokkedal

35-årige Mette Winding Top har arbejdet med projektledelse siden hun blev cand.mag. i tværkulturelle studier fra Københavns Universitet i 2013. I dag er hun boligsocial medarbejder og netværkskoordinator i KAB og arbejder med udsatte borgere i Kokkedal. 

2. december: "It er ét af de sprog, jeg taler”

42-årige Trine Arleth troede først, at hun skulle arbejde med kommunikation, da hun i 2005 blev cand.mag. i dansk ved Københavns Universitet. Men i stedet kom hun ind i it-branchen, hvor hun blev et afgørende kommunikationsled i it-samarbejdet mellem forretning og kunder.

 

1. december: "Der er ikke noget vigtigere end mangfoldighed"

35-årige Maria Mortensens mission er at gøre Københavns Universitet til et bedre sted, hvor alle aldre, køn og mennesketyper er repræsenteret.