Spring menu over
Dansk Magisterforening

Le Gammeltoft: "Giv studerende en karrierehåndbog med blanke sider, så de selv kan vælge"

Foto: Jason Idris

41-årige journalist og iværksætter Le Gammeltoft er dagens humanist. Foto: Jason Idris Collage: Redaktionen

Del artikel:

I 2014 startede cand.mag. i engelsk, Le Gammeltoft, radiokanalen Heartbeats. I modsætning til de gamle mediehuse tager Heartbeats kultur alvorligt og sætter medieformaterne fri, så du både kan lytte, læse og se dit indhold, forklarer Le Gammeltoft. Hun er dagens humanist.

41-årige Le Gammeltoft er uddannet cand.mag. i engelsk og har tidligere arbejdet som DJ, radiovært og barejer. I 2014 sprang hun ud som grundlægger af radiokanalen Heartbeats. I dag snart seks år efter er Heartbeats både et online kultursite, en flowradiokanal, en platform for podcast og videoindhold og et agentur for branded content. 

Hvad laver du i dit job i dag?

“Som direktør laver jeg rigtig mange forskellige ting. Når du er iværksætter, laver du jo alt fra at sætte opvaskemaskinen over til at lægge detaljerede strategiplaner. Jeg står for den daglige ledelse af vores 20 fastansatte medarbejdere, og så bruger jeg meget tid på at sælge Heartbeats og vores kreative idéer til virksomheder, som ønsker at samarbejde. En del af mit arbejde er derfor også at pitche nye kreative idéer til vores online platform”.

Hvorfor startede du Heartsbeats?

“Efter mange år på DR, startede jeg Heartbeats, fordi jeg savnede et medie, som tog kulturstoffet alvorligt. De store medier beskæftigede sig ikke rigtig med kultur, og de havde en mere gammeldags og anderledes holdning til formater og forretningsmodeller, end jeg havde. På Heartbeats har vi sat formaterne fri. Det betyder, at vi vælger formatet ud fra, hvad der passer bedst til indholdet. Vi taler ind i det moderne menneskes interesser og beskæftiger os særligt med musik, kultur, samfund, livsstil samt karriere. Vi har en moderne forretningsmode,l som blandt andet involverer kommercielle partnere og branded content”.

Fem hurtige om jul

Nisser eller engle? 

“Engle”

Eiskonfekt eller skumjulemænd?

“Helt klart skumjulemænd”

Kikset julesweater eller fin kjole?

“Fin kjole”

Alene Hjemme eller Die Hard?

“Alene hjemme” 

Guirlander eller hjerter?

“Hjerter”

Hvorfor er dit job vigtigt?

“På et overordnet plan er mit arbejde vigtigt for samfundet, fordi jeg har skabt arbejdspladser og journalistisk indhold, som er vigtigt for mediebilledet. Heartbeats er et af de medier, som taler passion og kultur på en ny, håbefuld måde. I stedet for altid at puste til folks angst, som mange andre medier gør, vil vi hellere tale håb og optimisme og kigge ind i de løsninger, der er derude”.

Hvordan bruger du din humanistiske baggrund i dagligdagen?

“For mig har det altid været tydeligt, at jeg er enormt stærk analytisk. Jeg kan hurtigt gennemskue, hvad det er for noget materiale, jeg skal forholde mig til. Bacheloren i engelsk er funderet på så meget forskelligt, da der både er fag i konkrete discipliner som grammatik, men også mere kreative, analytiske litteraturfag, hvor man skal bruge sin fortolkningsevne. Den tværfaglighed er rigtig nyttig som iværksætter, da du skal kunne mange forskellige ting. 

Det at have lært at lære og evnen til at tilegne sig ny viden, skylder jeg min uddannelse tak for”.

Hvordan gør du en forskel? 

“Jeg gør en forskel på flere forskellige niveauer. Først og fremmest viser jeg, at man ikke behøver at overproblematisere det at springe ud i nye ting og tage chancer. Man kan være modig og lave en sund forretning på en fail fast-metode i en virksomhed. Det mod, som jeg startede Heartbeats med, er blevet en integreret del af virksomhedens kultur og DNA, og det er jeg meget stolt af.  

På et andet niveau synes jeg, at jeg som kvinde og som mor gør en forskel som en rollemodel, der illustrerer, at man kan skabe noget selv, som man er stolt af. Det er virkeligt hårdt at skulle kunne det hele, men det er det hele værd”.

Hvis dit fag skulle have en julegave, hvad skulle det så være?

“Da jeg startede på universitetet, sagde fakultetslederen til vores hold, at inden uddannelsen var slut, var alle dem til højre gået ud, og alle dem til venstre var gymnasielærere. Men man skal jo vælge sin egen karriere, og der er utallige muligheder. Derfor synes jeg, at alle, som starter på en humanistisk uddannelse, skal have en karrierehåndbog med blanke sider, så de selv kan fylde den ud med de stillinger, de vil have”.