Spring menu over
Dansk Magisterforening

Dagens humanist: Springer ud i startup

Del artikel:

37-årige cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling Ida Blinkenberg Lidell springer i det nye år ind i en stilling som kommunikationsansvarlig i startup’en NABOGO, som vil revolutionere danskernes transportvaner.

Når den 37-årige cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling Ida Blinkenberg Lidell springer ind i det nye år den 31. december, springer hun også ind i et helt nyt job. Hun går fra at være kommunikationsmedarbejder ved Københavns Universitet til at blive kommunikationsansvarlig i startup’en NABOGO, som vil revolutionere danskernes transportvaner.

Hvad laver du i dit job i dag? 

“I dag er jeg kommunikationsmedarbejder ved Københavns Universitet i Vejledning & Optagelse, som er en sektion i Uddannelsesservice. Det vil sige, at jeg kommunikerer om og markedsfører Københavns Universitets uddannelser på web og i kampagner. 

Men jeg har valgt at kaste mig ud i noget helt nyt. Fra den 1. januar starter jeg som kommunikationsansvarlig for NABOGO, hvor jeg alene skal stå for den klassiske repræsentation af virksomheden på for eksempel hjemmeside og sociale medier. Den største opgave bliver dog at udvikle kampagner og eksekvere dem sammen med vores partnere, for eksempel kommuner, så vi sikrer os, at folk tager platformen til sig”. 

Men hvad går NABOGO helt konkret ud på? 

“NABOGO er en platform, som forbinder samkørsel og kollektiv transport. I dag kører langt de fleste alene i bil, og det belaster både klima, miljø og folkesundhed. Der er trængsel på vejene og for få parkeringspladser. Alt det kan NABOGO ændre. Virksomhedens formål er netop at forandre vores transportvaner, så vi begynder at køre sammen i bil. Platformen er en app, som er let og gratis at bruge, og den skal rulles ud på landet og i byerne, både i Danmark og Sverige. Så den har et kæmpestort potentiale – og derfor hopper jeg med på vognen.

Lige nu har jeg flere tusinde kolleger på Københavns Universitet, men hos NABOGO skal jeg klare næsten alting selv, og det synes jeg er spændende. Der er tempo på, og jeg kommer hele tiden til at lære noget nyt”.

Fem hurtige om jul

Pebernødder eller Klejner? 

“Pebernødder” 

Pakkekalender eller adventsgaver? 

“Ingen af delene - jeg har ikke tid” 

Pyrus eller Nissebanden? 

“Nissebanden”

Nisselandskab eller Georg Jensen-pynt?

“Georg Jensen-pynt”

Hvordan bruger du din humanistiske baggrund i dagligdagen?

“Særligt min grundighed i opgaveløsning og mine evner i sproglig formidling kommer fra min uddannelse. Også evnen til at sætte sig ind i nye områder har jeg fået fra min humanistiske uddannelse. Den vil jeg i høj grad få brug for i mit nye job, hvor jeg skal sætte mig ind i teorier og metoder om adfærdsdesign for at udvikle kampagner, der flytter folk.” 

Hvorfor er dit job vigtigt? 

“Det at skabe konkrete og vedvarende adfærdsændringer hos mennesker er en stor opgave. Men jeg synes virkelig, det giver mening, at man både kan spare tid og penge, hvis man kører sammen. Lige nu har vi jo et kæmpe transportspild, når de fleste biler kører rundt med tomme sæder. Platformen vil derfor gøre en forskel ved reelt at bidrage til den grønne omstilling, hvis det lykkes”.

Hvis dit fag skulle have en julegave, hvad skulle det så være?

“Jeg vil gerne give en julegave til humaniora i form af flere penge til undervisning. Nu er finansloven landet, og heldigvis bibeholdes taxametertilskuddet til de ’tørre’ fag, men jeg ville ønske, at de studerende fik flere undervisningstimer, mere sparring og diskussion, da det er afgørende, at man deler sin viden med andre, hvis man skal lære stoffet”.