Dansk Magisterforening

Forstå regeringens uddannelsesbesparelser på 88 sekunder

Af Pernille Siegumfeldt og Tobias Dinnesen
Del artikel:

Regeringen lægger i sit finanslovsforslag op til at fortsætte omprioriteringsbidraget på de videregående uddannelse frem til 2022. Men hvad betyder det i kroner og øre og uddannelseskvalitet? Vi har sat Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, i stævne for at finde svarene.

I 2022 skal der spares over fire milliarder kroner på de videregående uddannelser.

Sådan ser regnestykket ud efter seks år med årlige besparelser på de videregående uddannelser, fordi regeringen i 2016 indførte det såkaldte omprioriteringsbidrag på uddannelsesområdet, så de enkelte uddannelsesinstitutioner hvert år skal spare to procent på deres budgetter.

Et overvældende flertal af danskerne fortalte mandag, at de er uenige i den prioritering. Det viser en måling af Kantar Gallup for Magisterbladet, hvor 76 procent af danskerne erklærer sig uenige i regeringens uddannelsesbesparelser.

Men hvad betyder besparelserne i praksis? Hvordan kan de studerende mærke dem, og hvad betyder det for vores uddannelsessystem? Vi har bedt Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, kommer med sin analyse af konsekvenserne af uddannelsesbesparelserne:


LÆS OGSÅ: Danskerne: Drop besparelser på uddannelse