Dansk Magisterforening

Høj stemmeprocent til OK18-urafstemning i DM

© Jacob Nielsen

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Fra den 14. til 24. maj har medlemmerne stemt om den OK18-aftale, som parterne nåede til enighed om efter lange, intense forhandlinger i Forligsinstitutionen. Resultatet offentliggøres samlet af hovedorganisationen Akademikerne, der repræsenterede de akademiske fagforeninger i forhandlingerne, den 4. juni kl. 15.

Godt halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer af Dansk Magisterforening (DM) har givet deres mening til kende i den netop afsluttede urafstemning om OK18-resultatet.

Helt præcis har 49,7 procent af de medlemmer, som for næsten alles vedkommende arbejder i det offentlige på en AC-overenkomst, afgivet deres stemme i den digitale afstemning, som løb fra den 14. til den 24. maj.

Resultatet vil blive offentliggjort samlet den 4. juni kl. 15 for alle de akademiske fagforeninger, som er organiseret under hovedorganisationen, oplyser DM. Men allerede nu er det en glad Camilla Gregersen, DM’s formand, som gør status over afstemningsprocessen.

”Vi må ikke offentliggøre resultatet af afstemningen, men det er i sig selv et stærkt signal, at der er en høj stemmeprocent. Det vidner om et stort engagement og lyst til at få indflydelse på den demokratiske proces. Samtidig tror jeg, at afstemningen for mange også markerer en afslutning på et heftigt forløb omkring OK18”, siger hun.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Det betyder OK18 for dig


”Massiv opbakning i forhandlingerne fører forhåbentlig til et ja”
Urafstemningen om OK18-resultatet er den sidste sløjfe, der skal bindes på de langstrakte og til tider stillestående forhandlinger, som først strandede og siden blev genoptaget i Forligsinstitutionen. Og efter et langstrakt forhandlingsforløb begyndte tingene at falde i hak i løbet af Store Bededags-ferien i slutningen af april.

Til sidst endte det med, at der blev landet en aftale mellem lønmodtagerne og arbejdsgiverne i de danske regioner, kommuner og i staten. Og DM-formanden ser en klar sammenhæng mellem forhandlingsforløbet og den flotte stemmeprocent.

”Hele vejen igennem forhandlingerne har jeg mærket en massiv opbakning fra vores medlemmer. Det er utroligt dejligt, at opbakningen også slår igennem i vores afstemning, hvor virkeligt mange har haft lyst til at give deres mening til kende”, fortæller Camilla Gregersen.

”Jeg håber selvfølgelig, at medlemmerne har stemt ja. Vi har opnået et meget flot forhandlingsresultat, som jeg er stolt af. Det var ikke kommet i hus uden medlemmernes opbakning, og derfor håber jeg selvfølgelig også, at afstemningen vil vise tilfredshed med resultatet”, understreger DM’s formand.