Dansk Magisterforening

Historisk fusion: LO og FTF bliver sammenlagt

© Ditte Valente

Af Farhiya Khalid
Del artikel:

Hovedorganisationerne FTF og LO skal fusionere i januar 2019, har de delegerede besluttet ved to kongresser i Odense. ”Stolt! Sammen skaber vi fremtidens fagbevægelse”, skriver LO-formand.

Sådan! LO og FTF's delegerede har stemt ja til fusion.”

Sådan skriver LO-formand Lizette Risgaard på Twitter efter fredagens afstemning, hvor medlemmerne af LO og FTF har sagt ja til en sammenlægning af de to hovedorganisationer.

Imens beskriver FTF-formand Bente Sorgenfri resultatet som ”et historisk ja i fagbevægelsen”.

LO og FTF smelter således sammen fra den 1. januar 2019 under et ny navn, der endnu ikke er blevet besluttet. De to organisationer repræsenterer tilsammen cirka 1,5 millioner lønmodtagere.

I både LO og FTF krævede det to tredjedeles flertal blandt de delegerede, hvis en fusion skulle blive til noget.

Efter en fejring af fusionen og selve oprettelsen af én stor hovedorganisation, er der dog også store udfordringer i sigte, forsøgte professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen at påminde om dagen inden afstemningen.

”Man skal med det samme afskedige 25 procent af personalet i både FTF og i LO, og man skal skære administrationsomkostningerne ned med 30 procent. Der er virkelig markante svækkelser af de midler, organisationen har til rådighed”, sagde professoren til fyens.dk torsdag.