Spring menu over
Dansk Magisterforening

Bekymret DM Studerende-forkvinde frygter mere studiestress

© Hans Søndergaard

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Lea Friedberg, forkvinde for DM Studerende, er bange for, at konsekvensen af regeringens udspil til et nyt bevillingssystem vil blive endnu mere stressede studerende.

Det er en bekymret forkvinde for de studerende i Dansk Magisterforening, som har kigget regeringens forslag til et nyt bevillingssystem igennem.

Ligesom Camilla Gregersen, DM’s formand, er Lea Friedberg glad for, at der lægges op til at øge grundbevillingerne, men samtidig ser hun store problemer forbundet med det beskæftigelsestaxameter, som regeringen vil indføre for at straffe uddannelser, der uddanner til ledighed.

Samtidig lægger regeringen op til, at de studerende frem over maksimalt må bruge tre måneder mere end den normere tid på at færdiggøre deres studier – modsat seks måneder i dag – og det kan ende med at skabe store problemer for studiemiljøet på de videregående uddannelser, mener DM Studerendes forkvinde.

”Jeg er bange for, at færdiggørelsestaxameteret kan gøre ondt værre i forhold til de problemer, vi i forvejen har med stressede studerende, som bliver presset igennem uddannelsessystemet”, siger Lea Friedberg.

LÆS OGSÅ: Søren Pind vil have et kvalitetstaxameter på de videregående uddannelser

Hvis Pind vil have mere kvalitet, må han komme med flere penge
DM studerendes forkvinde hilser Søren Pinds kvalitetsdiskussion velkommen som tiltrængt, men Lea Friedberg har samtidig svært ved at se, hvordan uddannelses- og forskningsministeren har tænkt sig at løfte diskussionen i praksis.

Der er nemlig ikke meget i hverken det nye udspil eller regeringens hidtidige kurs, som peger på, at øvelsen ender med et reelt kvalitetsløft, mener hun.

”Det er ærgerligt, at vi har en minister, der gør sig til fortaler for kvalitet i uddannelserne, når han nu vil have de studerende endnu hurtigere igennem deres studier. Vi ved eksempelvis, at en stor del af kvaliteten produceres i de store opgaver som bachelorprojektet og specialet. Og det her sætter mere tempo på netop de store opgaver, hvilket ikke kan undgå at gå ud over kvaliteten”, påpeger Lea Friedberg.

”Samtidig mister universiteterne penge i disse år på grund af regeringens massive besparelser på uddannelsesområdet. Det er også med til at forringe kvaliteten af de uddannelser, der udbydes. Så hvis vi endelig skal have en kvalitetsdiskussion med ministeren, ville det klæde ham at komme med en pose penge til at løfte kvaliteten”, tilføjer hun.

LÆS OGSÅ: DM siger nej tak til beskæftigelsestaxameter