Dansk Magisterforening

DR-tillidsrepræsentant: Det er trættende med den konstante utryghed

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Lars Trudsø, som er tillidsrepræsentant for de godt 100 medlemmer af Dansk Magisterforening, som er ansat i DR, er vant til, at DR størrelse diskuteres offentligt, men Dansk Folkeparti har skabt en ny og uvant situation med sit markante sparekrav.

Det ligger ligesom i konstruktionen, at når staten ejer en stor public service virksomhed som DR, så vil DR’s rolle konstant være til diskussion i offentligheden.

Den tilstand har medarbejderne i DR for længst affundet sig med, mener Lars Trudsø, som er tillidsrepræsentant for de godt 100 medlemmer af Dansk Magisterforening, som er ansat i DR.

”Jeg har været her i mange år, og jeg har set de her ting før. Så det er normalt, at politikerne diskuterer vores fremtid og finansieringsgrundlag. Der er intet lettere end at bashe på DR. Vi er formentlig Danmarks mest betydningsfulde kulturinstitution bortset fra folkeskolen, fordi vi når ud i næsten alle danske hjem hver uge”, forklarer tillidsrepræsentanten.

”Men den nuværende situation, som startede sidste sommer, da DF kom med forslaget om at skære 25 procent af vores finansiering, som de så gentager i dag, er ikke normal. Det går langt længere, end vi nogensinde har oplevet før”, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: DF vil afskaffe licensen og fjerne 25 procent af DR’s midler

”Det er meget trættende med de her usikkerhed”
DR’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, forklarer i et interview med Berlingske, at hvis politikerne skærer 25 procent af DR’s bevillinger, så vil det betyde, at en tredjedel af medarbejderne forsvinder, og at det vil gå ud over alle områder, mener bestyrelsesformanden.

Samme toner lyder der fra Lars Trudsø, som kalder konsekvenserne af DF’s forslag uoverskuelige.

”DF er ikke klar over, hvad en 25 procents besparelse vil betyde for DR. 25 procent er fuldstændig vanvittigt, og det er urealistisk, hvis vi skal tale om at bevare noget, der bare minder om DR”, understreger han.

Tillidsrepræsentanten forklarer desuden, at den måde, DR’s fremtid diskuteres på, også påvirker medarbejdernes måde at tænke på.

”Vi prøver på at løse vores opgaver bedst muligt og synes, vi har en vis succes med det, men det er meget trættende at blive ved med at blive udsat for den her usikkerhed. Jeg er for længst stoppet med at fortælle, at jeg arbejder på DR, når jeg er til middagsselskaber, for så kommer det til at handle om det og den her diskussion”, fortæller Lars Trudsø.

”Næste år skal de forhandle en ny public service kontrakt, og jo mere der florerer om, at vi er for store og gør vores arbejde for godt, jo mere bliver vores hoveder inficeret med en defensiv tanke om, at vi skal selvfølgelig skal skæres ned. Det tror vi desværre alle sammen efterhånden”, uddyber han.

Den nuværende aftale om DR’s finansiering udløber med udgangen af 2018, og kulturminister Mette Bock (LA) siger i onsdagens udgave af Berlingske, at forhandlingerne vil begynde i foråret 2018, hvor både licensen og DR’s finansiering skal diskuteres.