Dansk Magisterforening

Moderorganisa­tioner roser MP Pensions klimasatsning

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Dansk Magisterforening, Gymnasieskolernes Lærerforening og Dansk Psykolog Forening, som i sin tid var med til at oprette MP Pension og udpeger en del af pensionskassens bestyrelse, roser MP Pensions hensigt om at blive mere klimavenlig i sine investeringer.

MP Pensions satsning på at få pensionskassens investeringspolitik til at flugte med med intentionerne i klimaaftalen fra Paris i 2015 møder stor opbakning fra de tre fagforeninger, som i sin tid var med til at oprette den.

"I Dansk Magisterforening er vi meget positive over MP Pensions offensive tilgang til at opfylde de globale klimamål", siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening (DM).

Sammen med Gymnasieskolernes Lærerforening og Dansk Psykolog Forening var DM med til at oprette pensionskassen i 1960. Og nu vil pensionskassen så i højere grad end tidligere satse på en ansvarlig og gennemskuelig investeringspolitik, som blandt andet omfatter såkaldt "aktivt ejerskab" i selskaber, så de kan påvirkes til at gå i en mere klimavenlig retning.

LÆS OGSÅ: MP Pension skifter klimakurs


Bred opbakning
Men det er langt fra kun DM, der er glade for den nye seneste udvikling i MP Pension. Også Gymnasieskolernes Lærerforening og Dansk Psykolog Forening hilser det nye tiltag velkommen.

"Vi støtter fuldt ud bestyrelsens hensigtserklæring og de initiativer MP Pension sætter i gang på klimaområdet", siger Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, og får opbakning af Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening:

"Vi er meget tilfredse med, at MP Pensions bestyrelse benytter pensionskassens mulighed som investor til at påvirke klimaforhold i tråd med aftalen fra Paris".

Som det kom frem i sidste uge er den øgede klimasatsning skrevet ind i en hensigtserklæring om at følge målene fra klimaaftalen i Paris, men derudover vil pensionskassen også finde 5 mia. kr., som skal bruges til klimavenlige investeringer.