Dansk Magisterforening

Uddannelsesbesparelser: 80 skal fyres på RUC

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

For tredje gang på godt et år må RUC melde ud, at universitetet skal finde besparelser på budgetterne. Denne gang er det besparelser på i alt 110 mio. kr. over de kommende fire år, der udpeges som synderen.

Roskilde Universitet (RUC) skal spare 110 mio. kr. over de kommende fire år, og det vil komme til at koste godt 80 medarbejdere deres job, oplyser universitetet i en pressemeddelelse mandag.

I meddelelsen skriver ledelsen, at den er i gang med at finde ud af, hvordan besparelserne helt konkret skal udmøntes. Sikkert er det dog, at der på et møde den 16. marts skal tages stilling til de første besparelser på 96,5 mio. kr. De resterende godt 15 mio. kr. skal findes ad andre veje inden 2019.

"Besparelserne kommer til at berøre alle universitetets områder og medarbejdergrupper, og i det kommende halve år skal universitetsledelsen finde ud af, hvornår og hvor besparelserne kan blive gennemført med størst muligt hensyn til ansatte og studerende. Besparelsesforslagene bliver løbende drøftet med de kollegiale organer på universitetet", skriver universitetet i en meddelelse på sin hjemmeside.

80 job forsvinder
Ledelsen forklarer, at den vil forsøge at friholde personalet fra fyringer i videst muligt omfang, men at det lige nu ser ud til at være nødvendigt med en personalereduktion på godt 80 stillinger, som skal gennemføres fra 2017.

Desuden skriver ledelsen, at den vil forsøge balancere mellem hensynet til de store økonomiske udfordringer, som RUC aktuelt står over for, og målet om "at fastholde høj kvalitet i uddannelse og forskning".

"Fremtidens RUC bliver mindre og enklere, vil være mere tydeligt på projektarbejdet og yderligere profileret forsknings- og uddannelsesmæssigt", står der i pressemeddelelsen uden konkret at henvise til, hvordan det skal sikres.

Akademikerbladet.dk arbejder på at få en kommentar til fyringsrunden fra Kenneth Reinicke, fællestillidsrepræsentant for AC'erne på RUC.