Dansk Magisterforening

Forskere, iværksættere og virksomheder kan få støtte til gode idéer

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Innovationsfonden, som er finansieret af uddannelses- og forskningsministeriet, har oprettet et nyt projekt, Innobooster, som over de kommende år skal uddele en kvart milliard kroner til iværksættere, forskere og mindre virksomheder med den rigtige idé.

Er du selv klar til at investere i din idé, så har Innovationsfonden mellem 50.000 og fem millioner kroner klar til at hjælpe dig og din idé videre.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, hvor fondens nyeste initiativ, InnoBooster, præsenteres. InnoBooster har et budget på en kvart milliard og skal ses som en "direkte opfordring fra Innovationsfonden til landets mest ambitiøse virksomheder, iværksættere og forskere".

"Innovative idéer skaber nye virksomheder, nye job og bedre produkter. Det skaber et dynamisk og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Jeg håber, at rigtigt mange virksomheder, iværksættere og forskere i hele Danmark vil benytte sig af mulighederne i InnoBooster, så vi får udnyttet potentialet i de gode forretningsidéer, der opstår rundt omkring i landet", udtaler uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen, som via sin ministerpost er ansvarlig for aktiviteterne i fonden.

Få svar inden for en måned
Det tager under en måned at få vurderet sin innovationsplan, skriver Innovationsfonden om sit nyeste tiltag. Så de venter bare på ansøgninger fra "ildsjæle, der har idéer, evner og mod til at investere i Danmark".

Håbet er, at satsningen kan føre til skabelsen af nye, mere konkurrencedygtige produkter og serviceydelser og ikke mindst private arbejdspladser i de kommende år.

"Vi skal have mest mulig værdi ud af de bedste forretningsidéer i Danmark. I dag er der et stort uudnyttet potentiale, da for mange virksomheder taber pusten tidligt i deres udvikling. Det kan vi ændre, hvis vi kan få iværksætterne og virksomhederne til at investere mere i deres udvikling. Her kommer InnoBooster ind i billedet ved at fjerne en del af risikoen ved nye investeringer", siger Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden.

Du kan læse meget mere - og finde ud af, hvordan du skal ansøge - lige her