Dansk Magisterforening

Sammenbrud i OK-forhandlinger med DR

Del artikel:

AC har meddelt DR’s ledelse, at den økonomiske ramme for overenskomstforhandlingerne er uacceptabelt lav. DR har svaret igen med et konfliktvarsel.

Konflikten i DR rykkede i går et skridt nærmere, da forhandleren for de 450 medarbejdere på akademikeroverenskomst forlod forhandlingerne med ledelsen.

Samtidig modtog akademikerorganisationerne et konfliktvarsel fra DR og svarede igen med et strejke- og blokadevarsel.
P.t. er der ikke aftalt nye overenskomstmøder, og DM’s konsulent, Michael Larsen, der er chefforhandler på vegne af alle akademikerne i DR, forventer nu, at der vil komme besked om et møde i Forligsinstitutionen i den nærmeste fremtid.
Dansk Journalistforbund (DJ), hvis medlemmer blev varslet allerede i sidste uge, har møde med DR i forligsen i dag.

Uacceptabelt lønudspil
Det er efterhånden snarere reglen end undtagelsen, at overenskomstforhandlinger med DR-ledelsen spidser kraftigt til.
”Men i modsætning til sidste gang startede vores møder denne gang i en god stemning, og vi havde i lang tid tiltro til, at vi kunne tale os til rette med DR på fornuftig vis”, forklarer Michael Larsen.

Det var en stejl uenighed om den økonomiske ramme, der til sidst fik DR til at sende et lockoutvarsel. DR har spillet ud med lønstigninger på under en procent om året de næste tre år, ligesom ledelsen går efter at få afskaffet den otteugers sabbat, som medarbejderne har krav på hvert 6. år.

”Vi var indstillet på at diskutere en eventuel afvikling af sabbatten, hvis DR til gengæld kunne tilbyde en rimelig lønstigning”, forklarer Michael Larsen.

DM’erne i DR vil blive indkaldt til et orienterende medlemsmøde om situationen i nærmeste fremtid.