DM vil have sygemeldte embedsmænd renset
DM går til Justitsministeriet for at få advarsler trukket tilbage.
”Vi har at gøre med to erfarne og yderst kompetente embedsmænd, der forud for denne sag har en fuldstændig uplettet og i øvrigt velrenommeret karriere som eksperter på deres område. Derfor opfordrer vi til, at advarslerne trækkes tilbage".
Den melding kommer fra Lotte Spanggaard, forhandlingsdirektør i DM, som er fagforening for de to embedsmænd fra Udlændingestyrelsen, der p.t. er sygemeldte i den såkaldte Eritrea-sag.
Sagen har senest fået Justitsministeren til at varsle en redegørelse, de Radikale (R) til at kræve, at rapporten blev skrottet, og nu retter DM henvendelse til Justitsministeriet for at påklage den advarsel, som de to medlemmer har fået.
”Vi ser frem til at mødes med ministeriet og tale om advarslerne og om det forløb, som er gået forud. Det er vores opfattelse, at Justitsministeriet mangler vigtige oplysninger om sagsforløbet”, siger Lotte Spanggaard.
Det er vigtigt for Dansk Magisterforening, at medlemmerne i denne sag bliver renset, understreger forhandlingsdirektøren. Hun bakkes op af DM´s formand Ingrid Stage. Hun kalder hele Eritrea-sagen for en af de mest principielle, hun har stiftet bekendtskab med i nyere tid.
”Denne her sag ramme lige ned i en kerneproblematik om ansattes ret og pligt til at sige fra, når deres faglige vurderinger bliver underkendt og deres troværdighed beklikket. Igennem hele 2014 har de offentlige arbejdsgivere sammen med lønmodtagerorganisationerne arbejdet på at sætte gang i en kulturændring på arbejdspladserne gennem tillidsreform og projekter som ”God arbejdsgiveradfærd i det offentlige”. En kultur, der skal give mere plads og tillid til medarbejdernes faglighed. Og så ser vi her to erfarne og uplettede embedsmænd, der lige præcis gør det. Med det resultat, at de får skriftlige advarsler. Det er helt uacceptabelt. Derfor vil vi have dem renset, og jeg støtter dem hele vejen. De skal roses, ikke klandres for deres handlinger”, siger Ingrid Stage.
I dagens Berlingske vurderer også forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, at de to embedsmænd sagtens kan have handlet korrekt, selv om de har fået en advarsel for deres opførsel.
”Bruger man de indhentede oplysninger til at konkludere noget, der fagligt ikke kan forsvares, er forvaltningen jo ude på et sidespor. De to embedsmænd kan have gjort det helt rigtige ved at sige fra”, siger Roger Buch til Berlingske.